Fazıl Say'dan Turizm Bakanlığı'na eleştiri: Otelleri, uçakları ile...

Fazıl Say'dan Turizm Bakanlığı'na eleştiri: Otelleri, uçakları ile...

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, sanatçılara güvenlik soruşturması açılmasına, düşük ücretlere ve ihtiyaç duyulan kadroların açılmamasına tepki gösterdi. 


Piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na eleştiriler yöneltti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 'açık mektup' yazan Fazıl Say, “Kültür Bakanlığı'nda neler oluyor? Nedir bu sanatçılara güvenlik soruşturması? Artık tüm bunlar rezillik, ya peki verilmeyen kadrolar? Sürekli ertelenen bu durum? On yıllardır sözleşmelilere kadro verilmedi, yıllardır inanılmaz düşük ücretler karşılığı sanatını yine de yapanların, bunca hizmet verenlerin hakkı ne olacak, onlara kadroları neden ısrarla verilmiyor?" ifadelerini kullandı. 

Tiyatrocu ve müzisyen gençlerin önlerinin açılacağına tıkandığını belirten Say, "Onca yetenekli gencimiz ne yapsın? Bu imkansızlıklarda tek çare başka ülkelere mi gitsinler? Devlet Tiyatroları, Devlet Opera Balesi ve Orkestralarda, inanılmaz kadro açıkları var, yıllardır yazıyoruz çiziyoruz, neden bu kurumları ölüme terk eden bir yaklaşım var, bütçeleri yok, kadroları yok, nasıl yapacaklar?'' diye yazdı.

‘'Kültür Bakanı uçakları, otelleri ile herhalde pek de önemsemiyor...’’

Kurumlar kötüleştikten memur sanatçının sanatı daha da unutarak memuriyete döndüğünü ileri süren Fazıl Say, bu durumda da sanatçının maaşından başka derdinin kalmadığını ifade etti. Say, ‘’Bu Devlet kurumlarında on yıllardır görev yapan genel müdürler, müsteşarlar, bakanlar, bu durumlardan utanmıyor mu? Sessiz mi kalacaklar? İstifa etmeleri gerekmez mi? Biz burada utanıyoruz. Kurum dediğimiz anda, bin sorunla karşılaşıyoruz her daim. Yıllardır... Hayat geçti... Kültür Bakanı, otelleri uçakları ile, herhalde pek de önemsemiyor, sanatçıların on yıllarının şuursuzca akıp gitmesine, kimse insandan randıman almayı, insan kaynaklarını düşünmüyor...’’ dedi.



Bu Haber 04.01.2020 - 11:15:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İsmail Güneş 08.01.2020 - 12:40

    Ülkeyi yöneten siyasi iktidarın sadece yalaka aşağılık sanatçı demeye 1000 şahit gereken marabalara ihtiyacı var. Sanatçıya ihtiyacı yok.

  • bekir çiloğlu 07.01.2020 - 04:52

    Sayın Say'ı alnından öpmek lazım. Öyle bir Kültür ve Turizm Bakanımız var ki sanırım parasının gücü ile başkalarının yatırımları ile zerre kadar ilgilenmeyen bir Bakan. Haziran 2018 de alınan bir kararla bu günden sonra (26.madde yönetmelik değişikliği) 2.sinif lokanta harici YANI 1.SINIF LOKANTALARA ,TURİZM ISLETME BELGESİ vermekten vazgeçtiler. Sonuç ne oldu. Elinde 1.sinif belgesi olanlara , Ankaradan rüşvetçi bir müfettiş göndererek tutanak tutturuldu ve işletmelerin elinden belgeler alındı. (Bakanlık gönderdiği müfettişi, sonradan gelen 2 müfettişle denetlemeye çalıştı, sizden rüşvet istedi mi tutamak tutan müfettiş diye)Ve açık Alkol satılmasın diye belgeler resmi yoldan iptal edildi , utanmadan dendi ki bundan sonra belediyelerle muhatapsiniz ve 1.sinif lokanta ve Alkol satış ruhsatınızı yörenin belediyesinden alacaksınız dendi. Oturduğu koltuğu doldurmaya çalışan ve otellerinin tüm reklamları tv kanallarda vızır vızır dönen bir turizm bakanimiz var.Otellerindeki tum eğlence departmanlarinsa Alkol şu gubu dağıtılır ama onlara göre küçük yatırımcı iş gelince yönetmelik gecerli olur....Yatirim yapan insanlar olarak bu adamı ve bakanlığını nasil Allaha havale etmeyiz...????????????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.