Fatih Şenuslu InterContinental’deki 50 milyon dolarlık yenilemeyi anlattı 

Fatih Şenuslu InterContinental’deki 50 milyon dolarlık yenilemeyi anlattı 
InterContinental İstanbul Genel Müdürü Fatih Şenuslu, tesisteki renovasyonun detaylarını anlattı. Şenuslu, oteli tepeden tırnağa yenilemek için 50 milyon dolar bütçe ayırdıklarını söyledi.

Turizm Güncel 

“Dörder kat kapatıp odaları yenileceğiz”

InterContinental Istanbul’un renovasyonuna 2022 yılının mart ayında başladıklarını belirten Genel Müdür Fatih Şenuslu, “Renovasyona dış cephe ile başladık. 6 aylık bir programla binanın kulesi ve bazası yenilendi. Ondan sonra bu sene de ocak ayında genel alanlar kapatıldı ve yenilenerek nisan sonunda devreye alındı. Tabi bu süreçte otel kapanmadı. Lobinin yerleri değişti. Şimdi örnek odalar hazırlanıyor. Tahminimiz, ocak ayı içinde de odaların yenilemesine başlayacağız. 4’er kat kapatarak yapacağımız oda yenilemeleri tahminen 3-3,5 yıl sürecek.” diye konuştu.

“50 milyon dolar bütçe ayırdık”

Tesiste yapılacak kapsamlı renovasyon için 50 milyon dolar bütçe ayırdıklarını kaydeden Fatih Şenuslu “Bunun şu ana kadar 10 milyon doları lobi ve dış mekanların renovasyonunda kullanıldı. Bundan sonrası da odalarda kullanılacak.” dedi. 

Otelde konseptin tamamen değiştiğini A’dan Z’ye her şeyin yeni bir dizayn ile bambaşka bir boyuta taşındığını ifade eden Şenuslu şunları söyledi:

“Lobiye bar eklendi. Kış bahçemiz yoktu, o eklendi. Bahçe bölümünde çalışmalar oldu. Merdivenler yenilendi... Kısacası lobi baştan aşağı yeniden yaratıldı.

“Odalar hem teknik alt yapı hem tasarım olarak yenilenecek”

Odalarda ise hem teknik alt yapı hem de tasarım anlamında yenilmeye gidiyoruz. Yani lobide şu anda hissedilen hava odalarda da bire bir devam edecek. Asansörler bitmek üzere. Bir tanesi bitti, bir ay içinde tüm asansörlerin kabinleri ve kapıları lobi ile uyumlu hale gelecek. 

Otelde yaptığımız değişiklikleri misafirlerimiz ve iş ortaklarımız çok beğeniyor. Renovasyonu InterContinental Hotels Group da (IHG) çok beğendi. Zaten renovasyon sürecini onlarla birlikte yürütüyoruz. Şu anda Avrupa’daki InterContinental oteller arasında en iyi lobi diyebiliriz.” 

InterContinental Istanbul

“İleriye dönük grup rezervasyonları gelmeye başladı”

Deprem ve seçimler gibi nedenlerle turizmde ilk 6 ayın biraz sıkıntılı geçtiğini ancak temmuz ayı ile beraber yükselişe geçtiğini anlatan Şenuslu “Temmuz-ağustos ayları iyi geçti. Eylül ve ekim ayları da iyi görünüyor. İşin güzel tarafı ileriye dönük grup rezervasyonları tekrar gelmeye başladı. 2024 yılı 2023’ten daha iyi geçecek gibi görünüyor. Uzak tarihlere güzel rezervasyonlar almaya başladık.” değerlendirmesini yaptı.

Oda sayısını 399’dan 350’de düşürecek, süit sayısını 110’a çıkaracak

Tesisteki normal oda sayısını azaltarak süit oda sayısını artıracaklarını açıklayan Fatih Şenuslu, devamında şu bilgileri paylaştı:

Otelin tüm renovasyonu bittiğinde bu fiyatlara da yansıyacak. Zaten 390 olan oda sayısını 350’ye düşürüyoruz. Süit oda sayımızı artıracağız. Şu anda 54 olan süt oda sayımızı  110’a çıkaracağız. Öyle olunca oda fiyatları da ciddi şekilde yükselecek.

Daha önce pek çok alan yenilendi

Renovasyonumuz 2017 yılından bu yana planlı bir şekilde devam ediyor. Genel mekanlar, restoranlar, yukarıdaki barımız, toplantı salonlarımız ve spa alanımız pandemi öncesinde yenilenmişti. En son lobiye gelmiştik. Şimdi odalarla devam ediyoruz. Çalışan bir otelde müşteriyi de rahatsız etmeden dikkatli bir şekilde yürütüyoruz renovasyon sürecini. 

Otelin renovasyonunda İF Design Awards 2022 ödüllü Aslı Arıkan Dayıoğlu ile çalıştık. Kendisi yurt dışında ve yurt içinde değişik otellerde çalışmış bir isim.  Çok başarılı bir mimar, çok memnun kaldık.”


Bu Haber 27.09.2023 - 12:53:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizm

    Tunahan yüksel 28.09.2023 - 05:52

    Çok kalitesiz turistler geliyor .halkın yüzecek bir yeri kalmadı.oteller yüzünden ve denizlerimizde bedava giriyorlar .ve bizden üstün otel çalışanlarına hiç bir şekilde saygı duyulmuyor köle gibi çalıştırılıp bayram izinleri bile verilmiyor

  • Haluk Süngü 28.09.2023 - 01:08

    Yenilemesine başlayacağınız ve 4’er kat kapatarak yapacağımız oda yenilemeleri tahminen 3-3,5 yıl sürecek.” demişsiniz. Tamamen kapatıp daha kısa sürede bitirmeniz 35 yıllik tecrübem ışığında daha hayırlı olacagını bildirmeyi görev sayarım. Hem misafir agırlayacaksınız hemde tadilat yapacaksınız. Ya verdiginiz misafir rahatsızlıgı ne olacak. Reklamasyonlar? Memnuniyet sitelerindeki oranların düsmesi? Tesis isminin kötü anılması? Rekabetin arttıgı bu dönemde mantıklı gelmiyor. Daha önce bunu yapan otellerin yönetiicilerinden görüş almanızı öneriririm. Özellikle yöneticilerinden yönetim kurulları isın içinde olmadıkları için yaşanan sıkıntıları bilemezler. Tecrübeme güvenin tekrar hesap kitap yapın 3.5 yıl yerine iyi bir planlama ile 6 ay ila bir yıl arasında bitirilmesini öneririm. Saygılarımla... Haluk Süngü

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.