Fahrettin Koca'nın uyarıları Rusya'da böyle yankılandı

Fahrettin Koca'nın uyarıları Rusya'da böyle yankılandı
Kurban bayramı döneminde kalabalıkların korona tedbirlerini hiçe sayarak sahillerde ortaya çıkardığı görüntü üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı uyarılar, Rusya'da da ses getirdi.


Bayram tatilinde sahil bölgelerinde kalabalıkların fiziki mesafe kurallarını önemsemeden tatil yaptığını gösteren videolar ve fotoğrafla üzerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sık sık uyarılarda bulunmuş, Koca'nın yaptığı uyarılarda, mesafe kuraların özellikle dikkat çekiliyordu.

Rus medyasına geniş yer buldu

Fahrettin Koca'nın yaptığı bu uyarıların Rus medyasında da geniş yer bulduğu belirtiliyor. TürkRus'ta yer alan habere göre Rus medyası, Fahrettin Koca'nın açıklamalarından yola çıkarak, "Türkiye’deki sahillerde koronavirüs vakalarında patlama yaşandığı" haberlerini manşetlere çıkardı.

''Sahillerde vaka patlaması'' diye duyuruldu

Rusya’nın önde gelen medya organlarının tamamında gün boyunca “Türkiye’de tatilin tehlikeli hale geldiği, sahillerde Covid-10 vakalarındaki büyük artışın Sağlık Bakanı tarafından duyurulduğu” yönünde haberler verildi.

ATOR açıklama yaptı: Bu tatil o tatil değil

Sosyal medyada da konunun ana gündem maddelerinden biri olması üzerine, Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR akşam saatlerinde bir açıklama yaptı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, bu açıklamaların Rusya medyasına “tatil bölgelerinde vaka patlaması” olarak yansımasının “basit bir çeviri hatasından kaynaklandığını” duyurdu.

Açıklamada, “Belki bazıları burada kullanılan ‘tatil’ kelimesini yanlış anlamış olabilir. Oysa burada tatil kelimesi bir “tatil beldesi” (Rusça: kurort) anlamında değil, Kurban Bayramı bağlamında “dinlenilen yerler” manasında kullanılmıştır. Yani kast edilen herhangi bir park, meydan, kordonboyu olabilir. Dinlenilen ya da bayram kutlanılan yer kast edilmiştir” denildi.

Devamında, Sağlık Bakanı’nın, Kurban Bayramı kutlamaları sırasında Türkiye’de yaşayanların pandemi önlemlerini ihmal etmelerinden yakındığı vurgulandı.

ATOR, “Şu aşamada Türkiye’de vaka sayısında patama olduğu söylenemez. Günlük yeni vaka ve iyileşme sayılarını gösteren grafiklerdeki günlük küçük dalgalanmalar buna tanıklık ediyor” denildi.

Ayrıca Türkiye Sağlık Bakanlığı dün gece RIA ajansına bir açıklama yaparak, "Tatil bölgelerinde herhangi bir vaka patlaması olmadığını" bildirdi. Haberde, vaka artışlarının İstanbul, Konya, Diyarbakır, Gaziantep gibi şehirlerde olduğu bilgisinin paylaşıldığı vurgulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, attığı son tweetlerde şunları vurgulamıştı:

fahrettin_koca2

fahrettin_koca3

fkoca1



Bu Haber 06.08.2020 - 09:39:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.