ETİK Başkanı Mehmet İşler'den 'ara tatil' açıklaması

ETİK Başkanı Mehmet İşler'den 'ara tatil' açıklaması

Egeli turizmciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ara tatil yapılanması kararını memnunlukla karşıladı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Tatiller yaz aylarına sıkışmış olmayacak. Ara tatiller yalnızca öğrencilere ve öğretmenlere değil, turizm sektörüne de soluk aldıracak” dedi.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki ara tatillerde yeni bir yapılanmaya gidileceğini açıkladı. Bakan Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının Nisan ve Kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlanacağını söyledi. 18 - 22 Kasım 2019'da ve 06 - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında ara tatil verileceğine ilişkin açıklamalar turizm sektörünü memnun etti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, Bakanlığın ara tatil kararını “Türk turizminde yeni bir olgu, devinim, ezberleri bozan bir hareket” olarak niteledi. İşler, “Bu konuyu TÜROFED Başkanımız Osman Ayık’ın öndeliğinde bir çok kere dile getirmiştik. Önerilerimizin dikkate alınarak sektörün taleplerinin karşılanmasından dolayı müteşekkiriz” dedi.

Avrupa ülkelerindeki ara tatil uygulamasının yararlarını tatil dönemlerinde dış pazarlardan ülkemize gelişlerde gördüklerini anlatan Mehmet İşler, “Ara tatil kararı yüksek sezon öncesi ve sonrasında iç turizme bir ölçüde hareketlilik getirecek. İç pazardaki bu hareketlilik turizm sektörüne ve desteklediği yan sektörlere de olumlu olarak yansıyacak” görüşünü dile getirdi. Ara tatillerin vatandaşlara ekonomik koşullarda tatil olanağı sağlayacağının altını çizen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

Okullarda yaz tatili Haziran ayında başlayıp Eylül ayına uzanan çok uzun süreyi kapsıyor ve yüksek sezona denk geliyordu. Dış pazara iç pazarın talebi de eklenince sektörün arzı talebi karşılayamıyordu. En yoğun dönemde yüksek talep gelince doğal olarak fiyatlar yüksek geliyordu. Yeni uygulamada tatiller yaz aylarına sıkışmış olmayacak. Böylece hem turizm sektörü hem de yüksek sezonun önüne ve arkasında farklı tarihlerlerde tatile çıkacak öğrenciler ve aileleri olumlu etkilenecek.”



Bu Haber 18.05.2019 - 14:52:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.