Etihad, Almanya'da Roula Jouny önderliğinde tur operatörü kuruyor

Etihad, Almanya'da Roula Jouny önderliğinde tur operatörü kuruyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) - Abu Dabi merkezli Etihad Airways, Almanya'da tur operatörü kuruyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'da bir tur operatörü daha kuruluyor. BAE merkezli hava yolu Etihad Airways, Münih merkezli yeni bir tur operatörü kuruyor. Şirketin başına ise FTI'ın ve ona bağlı MP Hotels’in eski yönetici Roula Jouny geçiyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, Abu Dabi'nin turizmle ilgili iddialı planları var. Bölgede birçok yeni otel ve eğlence merkezi projesinin olduğunu belirten Roula Jouny, yaklaşık 1 yıldır BAE'nin 'Tourism 365' isimli projesinin başında bulunuyor.

“Etihad Airways rakiplerine yetişmek için büyüme sürecine girdi”

Bir süre önce küçülmeye giden Etihad Airways'in Emirates Havayolu ve Qatar Airways'e yetişmek için büyüme sürecine girdiğini belirten Roula Jouny, "Diğer hava yolu şirketleri gibi Etihad'ın da tur operatörü var. Etihad Holidays'in BAE ve Abu Dabi'ye paket turlar oluşturulan rezervasyon sistemi ile Maldivler, Seyşeller, Tayland ve Avustralya gibi bağlantılı uçuşların planlandığı bu sistem Tourism 365 tarafından yönetiliyor." dedi.

25 personelle işe başlayacak

Şimdi Etihad Airways'in bir adım daha ileri gideceğini anlatan Jouny, şirketin Almanya, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerdeki tatilcilere paket turlar üretmek için kendi tur operatörünü kuracağını duyurdu. 'Capital Travel' tüzel kişiliği ile kurulacak şirketin ofisinin kiraladığını açıklayan Jouny, son teknoloji rezervasyon sistemi ve 25 personelle ekim ayında faaliyete başlayacaklarını duyurdu.

Başta Lamia Azimi olmak üzere FTI'ın bazı eski çalışanlarının da şirkette görev alacağını söyleyen Jouny, ancak FTI'ın azınlık hissesini elinde tutan eşi Dietmar Gunz'un yeni şirkette herhangi bir görevinin olmayacağını anlattı.

“FTI’a rakip değiliz”

Etihad Holidays'in FTI'a rakip olmayacağını iler süren Roula Jouny, tur operatörünün kendi ürünlerini Almanya'da klasik ve online seyahat acenteleri aracılığıyla dağıtacağını açıkladı.



Bu Haber 14.07.2022 - 10:12:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.