ETC: Avrupa turizminde en büyük geri dönüş Türkiye’de

ETC: Avrupa turizminde en büyük geri dönüş Türkiye’de

Avrupa Seyahat Komisyonunun kasım ayı “Avrupa Turizm Eğilimleri ve Beklentileri” raporuna göre pandemi sonrası turizmde en büyük geri dönüşe imza atan ülke Türkiye oldu.


Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) Kasım ayı “Avrupa Turizm Eğilimleri ve Beklentileri” raporunu yayınladı.

Rapora göre tüm Avrupa’da 2019 turizm talebine hızlı bir geri dönüş yaşanırken ilk sırada Türkiye gösterildi. Raporda, “Maliyet bilincine sahip ve değer odaklı seyahatin öncülüğünde Avrupa'nın seyahat geri dönüşü 2022'nin kalan aylarında da devam edecek” denildi. Her şey göz önüne alındığında, Avrupa'nın 2022'nin sonuna kadar 2019'a göre yüzde 75 oranında toparlanması bekleniyor.

“Güçlenen dolar şimdiden birçok Avrupa destinasyonu için can simidi oldu” denilen raporda, “Bazı destinasyonlar 2019 seyahat talebini aştı. Türkiye (yüzde +61) en güçlü toparlanmayı gördü, onu Portekiz (yüzde +17), Litvanya (yüzde +7), Karadağ (yüzde +6) ve Polonya (yüzde +6) izledi” ifadesi kullanıldı.

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre, Ağustos 2022 uçuş hacimlerinin 2019'a göre sadece yüzde 11 geride kalması ile Avrupa havayolları da iyi bir performans gösterdi. Bununla birlikte, Avrupa genelinde yaklaşan bir durgunluk ve artan enflasyonun, tüketici harcamaları ve turizm talebi üzerinde baskı yarattığı da vurgulanıyor.

Diğer bir risk ise Ukrayna'da uzayan savaş ve Rus turistler için Avrupa çapında ek seyahat kısıtlamaları. ETC Başkanı Luís Araújo raporda şu bilgileri verdi: “Avrupa turizmi, enflasyona karşı son derece dirençli olduğunu kanıtlıyor. Yaşam maliyeti krizi birçok kişinin seyahat yaklaşımını değiştirmesine neden olsa da, Avrupa'yı tamamen keşfetme arzularını azaltmıyor.”



Bu Haber 23.11.2022 - 14:34:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.