Eskişehir’de 14 gün boyunca tüm etkinlikler yasaklandı

Eskişehir’de 14 gün boyunca tüm etkinlikler yasaklandı

Eskişehir Valiliği, kentte 14 gün boyunca her türlü etkinliği yasakladı.


Eskişehir Valiliği, 10 Mayıs – 24 Mayıs tarihleri arasında kent genelinde siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere her türlü etkinliğin yasaklandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada “İlimiz genelinde 19 Mayıs 2022 günü yapılacak olan kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik (yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb), Eskişehir Valiliğinin kararıyla yarından itibaren 15 gün süreyle yasaklanmıştır." İfadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada karara gerekçe olarak "Kentte huzur ortamı, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi” gösterildi.

Valiliğin yayımladığı yasak kararı ile 12 -15 Mayıs arasında Eskişehir Mola Tesislerinde yapılması planlanan 'Anadolu Fest' isimli festival etkinliği de iptal edildi. Festival düzenleyicilerinin açıklamasını paylaşan CHP Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi. Özel yaptığı paylaşımda “Eskişehir Valiliği'nin etkinliklere yönelik aldığı 15 günlük yasak kararı gençliğe, sanata, kültüre düşmanca yaklaşımın bir yansımasıdır. Eskişehir Valiliği, bu kararını gözden geçirmelidir. Festivalime dokunma” dedi.  



Bu Haber 10.05.2022 - 13:43:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Misafir Degilim 11.05.2022 - 10:48

    Eskisehir in, tarikatcilarin yuvalarini ziyaret edip boy boy foto cektiren valisi var. Karara cokta sasirmamak lazim. Tarikatcilar ne derse o oluyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.