'O otele bir daha adımımı atmam!'

'O otele bir daha adımımı atmam!'

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, İsmail Küçükkaya'nın Ekrem İmamoğlu ile görüşmek için gittiği belirtilen The Marmara Otelinin, Küçükkaya'nın otele girerkenki görüntülerini servis etmesini kaleme aldı.


Küçükkyaya'nın yaptığı gizli-kapaklı bir şey olmadığını beliren Özkök, Zaten program sırasında iki adayla da görüştüğünü açıklamış. İki aday da görüştüklerini açıklamışlar... Yani orada mesele yok...'' diye yazdı.

Bahattin Yücel otelin ismini açıklamıştı

''Ama bugün itibariyle ortada Türkiye açısından çok ama çok vahim bir durum var.'' diyen Özkök, otelin ismini yazmaktan kaçınsa da, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, söz konusu otelin İstanbul-Taksim'de bulunan The Marmara olduğunu açıklamıştı.

''Bazı medya kuruluşlarına resmen servis edilmiş''

Ertuğrul Özkök yazısının devamında, ''Neresi olduğunu öğrendim ama adını şimdilik vermeyeceğim...İstanbul’da, turizmin en merkezi yerlerinden birinin en önemli otellerinden birisi, müşterilerinin mahremiyetini ona emanet ettiği güvenlik kamerası görüntülerini, bazı medya kuruluşlarına resmen servis etmiş...'' ifadelerini kullandı.

''O otele giden hiçbir müşterinin mahremiyeti güvende değil''

Yaşanan olayın o otele giden hiçbir müşterinin mahremiyetinin güvende olmadığını gösterdiğini kaydeden Özkök, ''İsteyenin siyasi menfaati, isteyenin başka emelleri için kullanması amacıyla herkese servis edilebilir demektir.'' diye yazdı.

''O sistem otelle müşteri arasındaki mahremiyet protokolüdür''

Otellerdeki kamera kayıtlarının sadece bir kriminal vaka durumunda bir soruşturma için sadece emniyete ve savcıya verilebileceğini kaydeden Özkök, ''O sistem, otelle orada kalan müşteri arasındaki bir “mahremiyet protokolüdür” dedi.

Özkök yazısının devamında şu noktaların altını çizdi:

''Ve bu ülkede yaşayan vatandaşlar, bu ülkeye gelen yabancılar, otellerini düzgün şekilde işleten turizmciler adına sormak istiyorum.

BİR: Otel bu kamera görüntülerini medya mensuplarına kendi mi vermiştir?

İKİ: Kendi vermediyse hangi emniyet veya savcılık istemiştir de vermiştir?

ÜÇ: Savcılık veya emniyet bunu resmi yollardan mı istemiştir?

DÖRT: Yani Türk otelciliğine, Türk adalet sistemine, vatandaşın mahremiyet hakkına, Türk turizmine, Türk demokrasisine ve hepimizin mahremiyet hakkına bu büyük ihaneti kim yapmıştır?

Bu sadece o otelin de değil... İçişleri Bakanlığı’nın, Turizm Bakanlığı’nın, bütün otel sahiplerinin meselesidir.

Bütün Türkiye’nin meselesidir...

Buradan ilan ediyorum...

Otel bu konuda bir açıklama yapıncaya kadar, bir daha o otelde ne yemek davetini, ne bir görüşmeyi asla kabul etmeyeceğim...

Tavsiyem siz de öyle yapın...''

FOX TV The Marmara Otele dava açacak

Program öncesi her iki adayla da görüşmek için danışmanlarla bir araya geldiğini belirten Küçükkaya, İmamoğlu’nun program yoğunluğu nedeniyle görüşmeyi basın toplantısının düzenlendiği The Marmara Oteli'nde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Gerçek Güncem'de yer aşan habere göre Küçükkaya aynı şekilde Binali Yıldırım ile de programdan önce bir araya geldiklerini vurguladı.

Küçükkaya ayrıca FOX TV yönetiminin otel hakkında yüklü bir tazminat davası açacaklarını duyurdu.



Bu Haber 19.06.2019 - 09:56:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kaan berkkan 19.06.2019 - 10:44

    tüm otelcilik camiasını karalamıştır bu davranış. protesto ediyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.