Ertan Sakallı: Türkiye’nin önünde bir engel yok

Ertan Sakallı: Türkiye’nin önünde bir engel yok

AKTOB’un düzenlediği 12. Resort Turizm Kongresine katılan Destination Touristik Services Genel Müdürü Ertan Sakallı, Antalya’nın önemli bir destinasyon olduğunu belirterek müşteriler memnun döndüğü sürece Türkiye’nin önünde bir engel olmadığını ifade etti.


12. Resort Turizm Kongresi kapsamında düzenlenen, moderatörlüğünü AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu’nun yaptığı “Turizm kaynak pazarlarında son durum” başlıklı panelde konuşan Destination Touristik Services Genel Müdürü Ertan Sakallı, Der Touristik’in Türkiye ve Doğu pazarına yaptığı yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Doğu pazarı için ciddi yatırım var”

Doğu pazarında ciddi yatırım yapıldığını belirten Sakallı, “Der Touristik eski adı ile Rewe bir Alman markası olarak bilinir. 2014’ten itibaren farklı satın almalar ile birlikte doğu pazarına ciddi yatırım yapıldı. Apollo grubu altında Hollanda’da bir oluşum var. İngiltere’de de bir yatırım var. Doğu pazarında bizim kapasitemizin içinde 3’te 2’lik bir kesime doğru ilerliyorlar.” açıklamasında bulundu

“200 bin civarında kapasiteye ulaştık”

“Doğu pazarı bize çeşitlilik sağlıyor.” diyen Sakallı, bu pazarda farklı bölgeleri satabildiklerini belirtti. Sakallı “Doğu pazarında 200 bin civarında bir kapasiteye ulaştık. İlave uçak kapasitesi ile daha da büyüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Der Touristik için Antalya çok stratejik bir destinasyon”

Müşteriler memnun döndüğü sürece Türkiye’nin önünde bir engel olmadığını vurgulayan Sakallı, “Der Touristik için Antalya çok stratejik bir destinasyon. Otelcilik markamız Aldiana ve Sentido markasının alınması da bizim için önemli. Şu anda Türkiye bizim için ilk destinasyondur. Sıkıntılı dönemde kalitenizden ödün vermediğiniz için Türk otellerine teşekkür ediyoruz. Müşterilerimiz memnun döndüğü sürece Türkiye’nin önünde bir engel yok.” dedi.

“Önemli olan satabilmek”

Önemli olanın fiyatlar değil satabilmek olduğunu belirten Sakallı, “Bir maliyet var ortada. Bu maliyet bütün otellerde var. Maliyetler yıl içinde birkaç kere arttı. Önemli olan nokta iyi fiyat belirlemektir. Biz her zaman otellerin yanındayız. Fiyatın düşmesi ya da yükselmesi önemli değil satabilmek bizim için daha fazla önem taşıyor. 2023 efsane bir yıl olacak gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 25.11.2022 - 15:09:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.