Ersoy'dan Phaselis açıklaması: Böyle bir şeye izin vermem!

Ersoy'dan Phaselis açıklaması: Böyle bir şeye izin vermem!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Phaselis Antik Kenti içerisindeki koylara halk plajı yapılması için başlatılan ve tepki çeken inşaat çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Antalya’da Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı statüsündeki Phaselis Antik Kenti içerisindeki Bostanlık ve Alacasu koylarında iki halk plajı yapmak için ihale düzenlenmiş ve ihaleyi kazanan Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat çalışmalara başlamıştı. Çalışmalar için Phaselis Antik Kentine giren iş makineleri yoğun tepki çekmişti.

Katıldığı canlı yayında çalışmalar hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kentinde hiçbir inşaat çalışması olmadığını, çalışmaların iki koyda toplamda 179 metrekarelik bir alanı kapsadığı bilgisini verdi.

“İnsani ihtiyaçların karşılanması bakanlık olarak görevimiz”

Tepkilerin ardından çalışmayı yürüten ekipten betonarme yapı yerine kazıklı sistem üzerine ahşap yapı yapılmasını talep ettiklerini belirten Ersoy, “Yüksek sezonda 12 bin ziyaretçi aldığı günler var ve gelenler 10-12 saat kalıyor. Zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri üniteler yok. Olmayınca bu ihtiyaçlarını farklı şekilde karşılıyorlar ve çirkin bir görüntü oluşuyor. Durum böyle olunca da çok şikayet geliyordu. Bizim bakanlık olarak bunu görmezden gelme lüksümüz yok. En azından insani ihtiyaçların karşılanması bakanlık olarak bizim görevimiz. Burada bir çalışma yaptık. Ama iddia edildiği gibi binlerce metrekarelik alanlarda beton kullanılacak gibi bir durum yok. Antik şehirle ilgili hiçbir şey yapılmıyor. Alan içerisinde bulunan Bostanlı Koyuna, 9 metrekarelik büfe, 75 metrekarelik alana ise 13 tuvalet kabini 5’er adet de giyinme ve duş kabini yapılacak. Yine alan içerisinde bulanan Alacasu Koyuna ise 20 metrekarelik büfe ve yine 75 metrekarelik alana ise 13 tuvalet kabini 5’er adet de giyinme ve duş kabini yapılması planlandı. Böylece iki koyda toplamda 179 metrekarelik alana büfe, tuvalet, duş ve giyim alanları yapılıyor. İddia edildiği gibi da alana dozer değil zeminin düzeltilmesi için kepçe girmiş. Bu hassasiyeti de göz önüne alarak arkadaşlara beton yerine kazıklı sistem üzerine ahşap yapı yapılmasını söyledik.” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir şeye Bakan olarak ben izin vermem”

Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat’ın sadece söz konusu yapıları inşa edeceğini, plajların işletilmesi konusunda yetkisi olmayacağını kaydeden Ersoy, “Bütün bunlar koruma kurulu ve müzenin denetimiyle yapılıyor. Burada biri rastgele olarak bir inşaat yapmış değil. Böyle bir şeye Bakan olarak ben izin vermem zaten. Artık sahile araba girmesine izin vermeyeceğiz. Ayrıca bölgede şezlong da kullanılmayacak. Burayı herhangi bir özel mülk değil bakanlığa bağlı kurumlar işletecek. Bununla ilgili kanunda da madde var zaten. İhale projenin inşası için düzenlendi. Şirket sadece bu alanların inşaatını yapacak. Bu sahillere girişler tamamen ücretsiz olacak. Biz genel olarak böyle çalışmalarda önce linç ediliyor daha sonra alkışlanıyoruz.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 22.03.2023 - 10:15:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.