Ersoy’dan acentelerin sorunlarına çözüm sözü

Ersoy’dan acentelerin sorunlarına çözüm sözü

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneğini makamında kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, acentelerin, transfer, müze bileti ve rehber sorunlarının çözüleceği bilgisini verdi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG) Yönetim Kurulunu Atatürk Kültür Merkezindeki (AKM) Bakanlık Ofisinde kabul etti.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte İSATAG Başkanı Aylin Kopan Özsavaş, İkinci Başkan Cüneyt Tansu Demir, Genel Sekreter Ömer Kartın, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamran Bagiyev, Neşe Çevik, Yüksel Türemez ve Emrah Demir katıldı.

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş yurt dışından Türkiye’ye yapılan kültür turlarında ve özellikle inanç turizminde ivme kaybedildiğini ifade etti. Nitelikli turist getirmek için orta ölçekli acentelerin önemine dikkat çeken Özsavaş, bu acentelerin destek beklediğini söyledi. Özsavaş’ın özellikle yurt dışı fuarlarına katılan acentelerin stant almakta zorlandığı bilgisini aktarması üzerine Ersoy, söz konusu problemler ile mutlaka ilgileneceğini ve Bakanlık olarak gerekli desteğin verileceğini söyledi.

Özsavaş ayrıca Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile acenteler arasında daha sık ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Müze ve örenyeri bilet fiyatlarına yapılan zamların ardından seyahat acentelerinin tur programlarını hazırlamakta zorlandığının aktarılması üzerine Ersoy, bu konunun çözüm aşamasında olduğunu söyledi.

Acentelerin tur ve transfer hizmetleri esnasında kendi asistanlarını ve transfer görevlilerini kullanabileceği şeklinde düzenleme yapılacağı bilgisini veren Ersoy ayrıca, tur ve transfer sırasında evrak işlemlerinin uzun sürmesiyle ortaya çıkan bürokratik sıkıntıların Bakanlık çalışmalarıyla kısa sürede aşılacağını ifade etti.

Yeni rehber yetişmemesi konusundaki sorunlara Bakanlığın müdahil olduğunu söyleyen Ersoy, çok sayıda yeni rehberin yetiştirileceği bilgisini verdi.

İSATAG İkinci Başkanı Cüneyt Tansu Demir, dernek olarak sadece İstanbul ve Türkiye’de değil uluslararası konularda da çalışmalar yaptıklarını ifade ederek Türk dizi sektörünün turizmdeki olumlu etkisi olduğunu söyledi.

Türk dizilerinin Avrupa ve Latin Amerika’da çok revaçta olduğunu ve bunun da Türkiye’ye turist olarak döndüğünü belirten Demir, kültür ve turizmin beraber daha iyi işlediğini, Türk dizilerinin İstanbul ve Kapadokya başta olmak üzere tüm Türkiye’ye yabancı turist kazandırdığını aktardı. Ersoy, Demir’in bu konudaki talebini destekleyeceklerini söyledi.

Dernek Genel Sekreteri Ömer Kartın ise outgoing acentelerin sorunlarını gündeme getirdi. Yurt dışına seyahatte taksit uygulamasının kaldırılmasının acenteleri ciddi anlamda mağdur ettiğini dile getiren Kartın, vize zorluklarını da hatırlattı.

Vize zorluklarının en kısa zamanda aşılacağını ifade eden Ersoy taksit uygulamasının da son dönemdeki ortodoks ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu söyledi. Ersoy ayrıca uzun taksitlerin enflasyon etkisi yarattığını ve Akdeniz çanağındaki ülkelerde de taksit olmadığını ifade etti.



Bu Haber 12.08.2023 - 16:01:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kölelik düzeni

    Serdar Çelenk 15.08.2023 - 12:01

    Türkçe rehberlik = Ucuz rehberlik = Kölelik Otel çalışanlarını getirdikleri durumu, rehberleri de uygulamak istiyorlar. Daha kaliteli tur yap, ucuza satma, kopyalama üret. Elini rehberin ekmeğinden çek.

  • Dil bilmeyen rehber

    Trabzonlu resepsiyonist 13.08.2023 - 08:50

    Türkçe rehberlik getirmek gibi bir hatayı göze alamaz karşısına 15 bin kişilik bir meslek örgütünü alamaz hiç ihtimal dahi vermiyorum. AİHM’e kadar taşınır bu konu

  • Vay koçum vay

    Mertkan 12.08.2023 - 11:33

    Yola deve

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.