Ersoy yanıtladı: Türkiye yerli turisti Yunanistan’a kaptırır mı?

Ersoy yanıtladı: Türkiye yerli turisti Yunanistan’a kaptırır mı?
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı televizyon programında sektörün gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, Yunanistan’ın 10 adada Türk vatandaşlarına kapıda vize verme kararı ile ilgili soruyu da yanıtladı.

Turizm Güncel 

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunanistan’ın 10 adaya giden Türk vatandaşlarına kapıda bir haftalık verme kararının turizmde hareketlilik sağlayacağını söyledi. Ersoy “Yunan Adaları zaten Türkler arasında popüler olan adalar. Zaten dikkat ederseniz bunu Türk kıyılarına yakın olan adalarda yapıyorlar. 10 adaya zaten feribotla rahatlıkla ulaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Tabi bir yerde bir döviz çıkışı olur ama...”

Mehmet Nuri Ersoy “Ahmet Hakan’ın yerli turistleri Yunanistan’a kaptırır mıyız?” şeklindeki soruna ise şu yanıtı verdi:

“Yurt dışına gitmek isteyen bir şekilde gider. Zaten turizmde rekabet de olması lazım. Turizmin dinamizmi açısından da rekabet her zaman faydalıdır. Kötü bir şey değildir. İki ülkenin vatandaşları arasındaki bu iletişim, biliyorsunuz seçim endeksli iniş ve çıkışlı oluyor o atmosfer, daha gerçekçi yaklaşmalarını sağlar. Vatandaşlar arasındaki dostluğu geliştirmek bize her türlü fayda sağlar. Tabi bir yerde bir döviz çıkışı olur ama ilişkiler iyiyken de yurt dışından gelişler artar ve dengeleriz. Yani o, ilişkilerin gelişmesi açısından iyi bir şey. Ayrıca Avrupa’da turizm geliri beklentisi olan çok fazla ülke var. Buradaki sonuçlar belki onlar için de güzel bir örnek teşkil eder ve onlar da statülerinde değişikliğe giderler.”

“Sayının bir milyonlara çıkması lazım”

Türkiye ile Yunanistan arasında yaklaşık 600 bin turist geliş-gidişinin olduğunu kaydeden Ersoy “600 bin turist bizden onlara gidiyor, onlardan da bize geliyor. Aynı dengelerle gidiyor. Onlar kara yolu ile geliyor, biz deniz yolu ile gidiyoruz. Bu sayının 1 milyonlara çıkması lazım. Pandemiden önce ilişkiler iyiyken biz bir milyon rakamlarını görmüştük.” diye konuştu.


Bu Haber 12.12.2023 - 09:15:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yunan adalari

    Serdar ari 13.12.2023 - 12:36

    Turkler giderse ne kadar turkiyenin pahalı olduğunu görürler

  • Turizm

    Serdar gizlice 12.12.2023 - 11:42

    Şu alanyaya gelen konyalılar bi giderse kapıları bir daha açmama üzere kapatırlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.