Ersoy: Deprem bölgesindeki oteller için finansman çalışması yapıyoruz

Ersoy: Deprem bölgesindeki oteller için finansman çalışması yapıyoruz

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için finansman çalışması yürüttüklerini ve Kahramanmaraş’ta oluşturacakları rota ile kenti bir turizm şehri haline getireceklerini açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 6 Şubat deprem felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından Ersoy ve Kirişçi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ersoy yaptığı açıklamada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da koordinasyonuyla içerisinde kültürel ve tescilli yapıların da bulunduğu bir rota oluşturacaklarını açıkladı. Ersoy bu çalışmalar sayesinde Kahramanmaraş’ı bir turizm şehri haline geleceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ersoy, bu hafta yayınlanacak yönetmelikle deprem bölgelerindeki tescilli yapı ve otellerle ilgili yardım limitlerinin artırılacağını duyurdu. Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile finansman çalışması yürüttüklerini ifade eden Ersoy, otellerin yeninden ayağa kalkması için orta vadeli finansman çalışmaları yaptıklarını söyledi.



Bu Haber 05.05.2023 - 08:52:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.