Ersoy açıkladı: Şubat ve mart istatistiklerinde sıkıntı yaşanabilir

Ersoy açıkladı: Şubat ve mart istatistiklerinde sıkıntı yaşanabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs nedeniyle şubat mart aylarına ait ziyaretçi istatistiklerinde sıkıntı yaşanabileceğini açıkladı.


Koronavirüsün Türkiye turizmine etkileri ile ilgili değerlendirme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde hem coğrafi hem de global sorunlar olduğunu söyledi. Turizm açısından dünyadaki en büyük tehlikelerden birinin koronavirüs salgını olduğunu kaydeden Ersoy, virüsten en az şekilde etkilenebilecek için pazar çeşitliliği yaratmak gerektiğine dikkat çekti.

''İran'da da benzer bir sıkıntı ortaya çıktı''

Başta Asya olmak üzere bazı pazarlarda sıkıntı yaşandığını hatırlatan Mehmet Nuri Ersoy, son dönemde İran’da da benzer sıkıntının ortaya çıktığını, bu nedenle sınırlı sayıda pazara bağlı kalmayı engellemek gerektiğini söyledi. 

''Şubat ve mart istatistiklerinde sıkıntı yaşanabilir''

‘Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeleri izlemeye devam ediyoruz’ diyen Ersoy, gelişmelere göre üçüncü ve dördüncü eylem planlarını (bir ve ikinci eylem planlarında toplam 11 Avrupa ülkesine vize serbestisi getirildi-TG) devreye sokacaklarını anlattı. Başarılı geçen ocak ayının ardından şubat ve mart istatistiklerinde sıkıntı yaşanabileceğini belirten Ersoy, "Ancak nisan ayı itibariyle bunu herkes bilsin" diye konuştu



Bu Haber 29.02.2020 - 14:46:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.