Erkan Yağcı’dan sıcak gündem değerlendirmesi: 5 önceliğimiz var!

Erkan Yağcı’dan sıcak gündem değerlendirmesi: 5 önceliğimiz var!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Erkan Yağcı, FTI’ın iflasının turizm sektörüne etkilerine ve bundan sonra neler yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda  bulundu.


Turizm Güncel – Özel

Türkiye Otelciler Federasyonu  (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı, FTI’ın iflası sonrası sıcak gündemi Turizm Güncel Haber Müdürü Savaş Daş’a değerlendirdi. FTI’ın kapasitesinin kapatılmasının zor olmadığını ifade eden Yağcı kış sezonuna dikkat çekerek diğer operatörlere çağrıda bulundu.

Son beş yılda Almanya’nın ikinci ve üçüncü büyük tur operatörlerinin (Thomas Cook ve FTI) piyasadan çekildiğini belirten Erkan Yağcı, bunun Almanya pazarında Türkiye için önemli bir durum olduğunu kaydetti. Yağcı “Pandemiden sonra bu sene rahat bir nefes alıyoruz derken yaşanan iflas bizler için hoş bir durum olmadı.” diye konuştu.

"Şu anda 5 temel önceliğimiz var"

İflas sonrası otelcilerin FTI’dan alacakları hususunda havanın hala puslu olduğunu söyleyen TÜROFED Başkanı şu anda Türk turizmcilerinin 5 temel önceliği olduğunu söyledi. Yağcı, bu öncelikleri şu şekilde sıraladı:

“Bunlardan ilki elbette, şu anda otellerimizde tatil yapan FTI misafirlerinin tatilini tamamlayarak güvenle ülkelerine dönmeleri. Misafirlerimizin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi gerekiyor.

İkinci önceliğimiz sayısı 400 bin olduğu belirtilen FTI üzerinden yapılmış rezervasyonların tekrar aktif hale getirilmesi ve onları Türkiye’ye getirecek tur operatörlerinin belirlenmesi. Bu konuda yetki elbette atanan kayyumda.

Üçüncü önceliğimiz FTI’ın var olan Türkiye kış kapasitesinin kayıp yaşamadan devam ettirilmesi.

Dördüncü önceliğimiz bakiyelerin sigorta tarından nasıl karşılanacağı ve sürecin nasıl olacağı

Beşincisi önceliğimiz Türk turizmcilerin operatörlerle kurdukları ilişkilerin gözden geçirilmesi. Yani tur operatörüne ne kadar kredi açılacağı, bunun süresinin ne olacağı, anlaşma yöntemi gibi konuların her iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir zemine çekilmesi gerekiyor. Çünkü bu konuda kötü tecrübeler yaşadık.”

“FTI’ın açığı kapatılır, asıl önemli olan kış sezonu”

FTI’ın Almanya pazarındaki 2 milyon civarındaki kapasitesinin diğer tur operatörleri tarafından rahatlıkla kapatılabileceğini, pazarda bunu yapacak oyuncuların bulunduğunu söyleyen Erkan Yağcı özellikle kış dönemine dikkat çekti. Yaz döneminde otellerin zaten bir şekilde dolduğunu kaydeden Yağcı “FTI’ın Türkiye’ye taşıdığı kış kapasitesinin devam ettirilmesi son derece önemli Bu kapasitesinin diğerleri tarafından kapatılması lazım. Onların da hem uçuş kapasitesi hem de kendi hava yolları ile destinasyona uçması son derece önemli. Bu aynı zamanda destinasyona olan bağlılığın da bir göstergesi. Sürdürülebilir partnerlik kazan-kazan durumu yaratmalı. Türkiye artık sadece yaz değil kış destinasyonu da olmak istiyor. Oteller kış döneminde operatörlere zaten fiyat desteği veriyor. Operatörlerin de yazın gösterdiği cesareti kışın da göstererek FTI’ın boşluğunu doldurması lazım. Biz Türkiye’ye destek yapılıp yapılmadığının sınamasını buradan yapıyoruz.” diye konuştu.

“FTI Müşterileri yine Türkiye’yi tercih edecektir”

Türkiye’nin fiyat-kalite dengesi açısından hala İspanya ve Yunanistan’ın önünde olduğunu ifade eden TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, bu nedenle FTI müşterilerinin Türkiye yerine başka destinasyona gitmeyeceğinin altını çizdi.



Bu Haber 06.06.2024 - 12:48:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • FTI Türkiye

    mg 10.06.2024 - 10:22

    Vay be, yılda 1,5 milyon Alman getiren ve batı Avrupa’nın Türkiye için en büyük operatörü yok oluyor ve tavır “zaten gelirler”, hayretler içerisindeyim. Başkan 2014 Nazi krizinden, Corona ve geçen yıl Deprem dönemine kadar açıp bir baksın bu dönemlerde yolcuyu bu “açığı kapatırlar” dediği operatörler büyük riskler alarak mı getirmiş, yoksa ön ödemeleri geri isteyerek ve kuyruklarını bacaklarının arasına alarak soluğu Yunanistan ve Kanarya adalarında mı almışlar? Bekleyin bir kriz olmasın, o zaman TUI’si Rewe’si size anyayıda konyayıda gösterir, çok ararsınız FTI’yi…

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.