Erkan Yağcı: Gelecek yıl kruvaziyer turizmi hareketlenecek

Erkan Yağcı: Gelecek yıl kruvaziyer turizmi hareketlenecek

AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık kruvaziyer turizminde gelecek yıla ilişkin beklentileri anlattı.


Hürriyet’ten Salim Uzun’un haberine göre, Türk turizminin liderlerinden Antalya, 2019 hedeflerine kilitlendi. Cruise turizminin önemine dikkat çeken sektör temsilcileri ‘nitelikli  turist’ vurgusu yaptı.  Sektör de etkin rol oynayan cruise firmaları ile rotaların Türkiye’nin lehine değiştiğini vurguluyor. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık kruvaziyer turizmi adına başarılı işler yapıldığını ancak dünyayı etkisi altına alan olaylar nedenliyle neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi. Akdeniz’in çok önemli bir durak olduğunu ve 2019’dan umutlu olduklarını belirtti. 

Kruvaziyer turizminde çok ciddi bir büyüme olacağını belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı çeşitli nedenlerle Türkiye’yi rotalarından çıkaran firmaların geri dönüyor olmasının yeni yılda önemli bir hareketlilik getireceğini söyledi.



Bu Haber 06.12.2018 - 10:24:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • metin ser 07.12.2018 - 01:52

    Gazeteci Salim Uzun'un haberine istinaden sektor temsilcilerinden yapilan yorumlara istinaden sunu belirtmek isterim. 2019 yilinda Turkiye limanlarindaki kruaziyer hareketleri 2018 den cok farkli olmayacaktir. Daha fazla bir sefer soz konusu degildir. Cunku kruvaziyerler rota ve limanlarini 2 yil oncesinden yaparlar ve bu genelde zorunlu olmadikca degismez. Verilen tesvikler nedeniyle de rotasini 2018 ve 2019 icin degistiren kruaziyer firmasi olmamistir. En erken 2020 senesinde bazi kruvaziyer firmalari Turk limanlarini planlamis ve detaylar uzerinde calisilmaktadir. Bu nedenle Sayin Erkan Yagci'nin beyanı bu gerceklerle bagdasmamaktadir.Sayin Osman Ayik in beyani ice hic dogru degildir. Kruaziyer dunyada hizla gelismekte olup, cok buyuk tonajli ve kapsiteli gemiler heryil denizlere inmekte ve sefere girmektedir. Dolayisiyla kruvaziyer turizmi dunyada durma noktasina gelmemistir. Cok dinamik bir endustride her yil %8 lik devamli bir buyume soz konusudur. Sadece Turkiyede 2016 yilindan 2018 yilina kadar kruavaziyer gelisleri durmustur. Kruvaziyer firmalari guvenlik nedeniyle Dogu Akdeniz ve Karadeniz limanlarini programlarindan cikarmislardir. Simdi 2020 den itibaren , dunya ahvalinde bir degisiklik olmaz ise tekrar az sayida firma tarafindan Turkiye limanlarindan bazilari programlara alinmaya baslamistir. Bu gelismeden en fazla payi yine Kusadasi alacaktir. Maalesef Antalya nin bu konuda pek fazla sansi yok. Antalya kruvaziyer limani insaatina da cok umit baglanmamalidir. Dilerim bu yuksek maliyetli yatirim, yart limani yatirimi haric Ayas Tuneli yatirimina donusmez. Bir bilen olarak, eski bir kruavaziyer operatoru olarak bunu gerek sektorun gerek kamunun biligilerine sunuyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.