Eresin Hotels İstanbul sponsorluğunda Bağımsız Filmler Festivali

Eresin Hotels İstanbul sponsorluğunda Bağımsız Filmler Festivali
Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız filmler festivali !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali Şubat 2011’de 10. yaşını kutluyor. Festival bu sene İstanbul’da 17-27 Şubat, Ankara’da ise 2-6 Mart tarihlerinde gerçekleştiriliyor.


!f Robert Redford’un kurduğu Sundance Enstitüsü ile birlikte dünyada 12 şehirde yürütülen “Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek” projesinin ortaklarından biri oldu. Ayrıca, Türkiyeli senarist ve yönetmenlerin yetiştirilmesine yönelik Sundance Lab modelinin bir benzeri İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Geçen yıl dünyaca tanınan online sinema sitesi MUBI ile başlatılan ve beş festival filminin İstanbul ile eşzamanlı başka şehirlerde de izlenmesini sağlayan “!f ²: İstanbul’dan Canlı” projesi bu yıl 16 şehirden 25 şehire büyüyor.

Festivalin merakla beklenen bölümlerinden “Hit Filmler” Digiturk, bu sene eklenen yeni bölümlerden “Ne Kadar Gerçek O Kadar Kurgu” CNBC-e ve “Y-eni Kuşak” ise Doritos sponsorluğunda gerçekleşiyor.  “Fantastik Filmler” bölümü bu sene de gnçtrkcll sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Festivale bu sene yeni bir salon daha ekleniyor. Festival filmleri Beyoğlu AFM Fitaş, Caddebostan AFM Budak ve AFM İstinye Park’ın yanı sıra Cinebonus Maçka G-Mall’da da izlenebilecek.

Sundance ile üç yıl süren çalışmalar meyvesini verdi

!f İstanbul, üç yıl süren görüşmeler sonucu dünyada 12 şehirde yürütülen “Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek” projesinin ortaklarından biri oldu. Festival, proje kapsamında kapsamında !f izleyicilerini Sundance Lab ile tanıştırıyor. İstanbul’a gelecek olan Sundance ekibi ve Hollywood senaristleri kendini geliştirmek isteyen senaryo yazarları ve bir senaryonun film haline getirilmesi konusundaki mutfak bilgilerini geliştirmek isteyen meraklılar için panel, sunum ve atölyeler gerçekleştirecek. Proje kapsamında 12 şehirde gösterilecek bir film seçkisi de var. Bu seçkide yer alan filmlerden “Amreeka/Amrika”’nın yönetmeni Cherien Dabis ve “Afghan Star/ Afgan Star” filminin yönetmeni Havana Marking İstanbul ve Ankara’da film gösterimlerine katılacak.




Efsane yönetmen Alejandro Jodorowsky İstanbul’da

David Lynch’ten John Lennon’a birçok sanatçıya ilham kaynağı olan Şili asıllı efsanevi yönetmen Alejandro Jodorowsky bu sene restore edilen 1989 yapımı filmi “Santa Sangre”’nin gösterimi vesilesi ile İstanbul’a geliyor. Film ilk defa Türkiye’de bir sinema salonunda gösterilecek. Aynı zamanda maneviyat ve felsefe alanında dünyanın takip ettiği bir araştırmacı olan yönetmen sinema üzerine bir konuşma yapacak.

Geçen sene bir ilkti, bu sene daha da büyüdü

!f İstanbul geçtiğimiz sene başlattığı ve dünyada bir ilk olan “!f ²: İstanbul’dan Canlı” projesini bu sene 25 noktada gerçekleştiriyor. Dünyaca tanınmış online sinema sitesi MUBI ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje festivalin en çok konuşulan beş filmini İstanbul ile eş zamanlı Anadolu’da ve komşu coğrafyalarda da izleme imkanı sunuyor.

!f İstanbul’un ödüllü yarışması Keş!f dört yaşında

İstanbul’u genç ve yenilikçi sinemanın adresi yapmayı amaçlayan 15,000$ ödüllü !f Inspired/Keşi!f yarışması, bu sene dördüncü kez Türkiye’den ve dünyanın dört yanından 8 filmi ve ünlü sinema profesyonellerini bir araya getiriyor. Yarışma kapsamında Hüseyin Karabey başkanlığındaki uluslararası jüri “sinemada cesur hikâye anlatımı, teknik ve tarzda yenilik” kriterleriyle bir kez daha “İlham Veren Yönetmen”i seçecek.

Festivalin Oskar yolundaki filmleri – 10. yıla özel yeni bölümleri

Festivalin merakla beklenen filmlerinin yer aldığı “Hit Filmler” bölümünde bir çok dalda Oskar adaylıkları alan  “Black Swan / Kara Kuğu”, “The Kids are All Right / İki Kadın Bir Erkek”,  Coen Kardeşlerin Western denemesi “True Grit/ İz Peşinde”, Arjantin’in En İyi Yabancı Film Oskar adayı “Carancho / Akbaba” ve “Winter’s Bone /Gerçeğin Parçaları” gibi filmler var. Festivalin 10. yıla özel bölümleri arasında gerçek ve kurmacanın birbirine girdiği filmlere ayrılan “Ne Kadar Gerçek O Kadar Kurgu”, zor zamanlarda hayata tutunmaya çalışan gençlerin hikayelerinin anlatıldığı “Y-eni Kuşak”, Sundance Enstitüsü ile yapılan işbirliği kapsamında gösterilen “Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek” seçkisi, festivalin 10. yaşı vesilesi ile festivalde önceden gösterilen filmler arasından izleyici oyları ile belirlenen ve tekrar gösterilen 5 filmden oluşan “Retrospekt!f” bölümü yer alıyor.





Bu Haber 15.02.2011 - 15:27:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.