Erdoğan: Otellerin fiyatı 1000 dolara yaklaştı

Erdoğan: Otellerin fiyatı 1000 dolara yaklaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin turizm gelirinde 8. Sıraya yükseldiğini ve önümüzdeki yıl da turizmin çok iyi geçeceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’de 609 tesis ve 143 binin üzerinde yeni yatak yatırımı olduğunu açıkladı. 


Ankara'da otelcilere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Turizm geliri bakımından Türkiye'nin zirve noktasına çıktığını söyleyen Erdoğan turizmin bu yıl çok iyi yerlere geleceğini belirtti.

“Gecelik konaklama 1000 dolara yaklaştı”

Turizm gelirlerinde Türkiye’nin 8. sıraya yükseldiğini hatırlatan Erdoğan “Ülkemiz tarihiyle, tabiatıyla en önemlisi de insanıyla dünyanın tüm güzelliklerini kendinde toplamış hazineye sahiptir. Sahillerimiz bir başka güzeldir, Egemizin koyları güzeldir, Marmara'nın kadim cazibesi bir başka güzeldir, Karadeniz'in yeşili bir başka güzeldir. Dünyada turizm sektörünün büyük atılım gösterdiği dönemlerde biz çeşitli sebeplerle süreci geriden takip ettik. Her alanda olduğu gibi ilk büyük hareketliliği Özal döneminde başlattık. Salgın döneminde kısa bir ara vermiş olsak da turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını birlikte yaşıyoruz. Gecelik konaklamanın 1000 dolara yaklaşması verilen çabanın karşılığıdır. Turizm gelirinde 8'inci sıraya yükselmiş olmamız bu yıl çok iyi yerlere geleceğimizin sinyalidir.” İfadelerini kullandı.

“609 yeni tesis yatırımı var”

Güncel tesisi ve yatak sayısı hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan şu şekilde konuştu:

“Basit konaklama işletme belgeli olanlarla beraber toplam faal tesis sayımız 20 bin, yatak sayımız 1 milyon 730 binin üzerine çıkıyor. 193 milyon gecelemeyi geride bırakan sektörümüzü tebrik ediyorum. Diyen Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti, ustalık aşamasındayız"

Erdoğan en iyi değerlendirilmesi gereken hazinenin turizm olduğunu belirterek “Terörden arındırdığımız Güneydoğu Anadolu Bölgemizin güzellikleri bunlardan biridir. Altyapısındaki gücümüzü ispatladığımız sağlık turizmi bunlardan biridir. Seyahat rotalarımız bunlardan biridir. İstanbul'dan Diyarbakır'a Bursa'dan Van'a pek çok şehrimiz başlı başına birer turizm değeridir. Turizm sektörümüzdeki gücünün farkına giderek daha çok varıyoruz. Yurt dışında gittiğimiz yerlerde gerçekten insanı etkileyen görüntülerle karşılaşıyoruz. Tabiat, tarih, kültür, gastronomi zenginliği var. Ülkemizin farkı tüm bu güzelliklerin hepsini birden misafirlerin hizmetine sunabilmesidir. Dışarıdan gelen herkes bu zenginliği hemen fark ediyor. Bu büyük hazineyi en iyi değerlendirmesi gereken de turizm sektörüdür. Turizmde çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik, ustalık aşamasındayız.”  İfadelerini kullandı.



Bu Haber 29.11.2022 - 16:46:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.