İşte Thomas Cook'un otelcilikle ilgili planları

İşte Thomas Cook'un otelcilikle ilgili planları
Thomas Cook'un otel bölümü şefi Enric Noguer, şirketin konaklama sektöründeki planlamalarını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook yönetim anlaşmalarının sayısını arttırarak otellerini daha sıkı kontrol elde etmeyi, grup bünyesindeki tur operatörleri üzerinden daha fazla oda satmayı ve otel portföyünü ihtiyatlı bir şekilde genişletmeyi hedefliyor.

Otellerin yüzde 85'i franchise, yüzde 15'i yönetim

Avrupa'nın ikinci büyük seyahat grubu Thomas Cook, yüzde 85'i franchise, yüzde 15'i ise grup tarafından yönetilen 200 oteli bünyesinde barındırıyor. Grup Sentido, Casa Cook, Cook's Club, Sunwings, Sunprime, Aldiana, Sunconect ve Smartline olmak üzere 8 markayla sektöde faaliyet gösteriyor.

Noguer'in hedefi yüzde 70-30

Bir yıl önce göreve başlayan şirketin otel bölümü şefi Enric Noguer, önümüzdeki dönemde Thomas Cook yönetim anlaşmalarına daha fazla ağırlık vereceğini açıkladı. Portföylerinde bulunan otellerden yüzde 30'unun yönetim, yüzde 70'inin ise franchise olmasının sağlıklı bir durum olacağına işaret eden Noguer, bu oranın aşılması durumunda organizasyonun çok fazla genişleyeceğini ifade etti.

10 milyon gecelemenin sadece yarısı grup tur operatörleri üzerinden yapılıyor

Diğer amaçlarının grup otellerini daha fazla oranda kendi tur operatörleri aracılığıyla satmak olduğunu belirten Enric Noguer, şu anda bünyelerinde bulunan 200 otelden yüzde 70'inin grubun tur operatörleri aracılığıyla satılabilir durumda olduğunu kaydetti. Noguer, ''Ancak bu oran her yıl satılan 10 milyon gecelemenin yüzde 50'sine denk geliyor. Odaların geriye kalan kısmının tamamı booking.com, Expedia, otellerin kndi web siteleri ve diğer tur operatörleri aracılığıyla satılıyor.'' diye konuştu.

Odaları diğer kanallar aracılığıyla sattıklarında daha iyi fiyatlar elde etmelerinin mümkün olduğuna dikkat çeken Noguer, ''Ancak bu, yıl boyunca ihtiyacımız olan hacimleri ve oda kullanımlarını getirmiyor. Bunu sadece bir tur operatörü yapabilir.'' ifadelerini kullandı.

Otellerinde kendi müşterisinin oranını yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyor

Grubun kendi otellerinde daha fazla Thomas Cook müşterisini ağırlama potansiyeli olduğuna dikkat çeken Enric Noguer, ''Şu anda 10 milyon misafirimizin sadece 1,2 milyonu grup otellerinde konaklıyor. Bu da tur operatörü ile bir potansiyelimizin olduğunu gösteriyor. Şu anda yüzde 30'luk bir pay (3.5 milyon civarında) bir pay hayal edebiliyorum.'' dedi.

Söz konusu hedef Thomas Cook'un Almanya şefi Stefanie Berk tarafından da paylaşılıyor. Berk, ''İyi bir ürün için kendi fikirlerimizi en iyi kendi otellerimizde uygulayabiliriz.'' diyor.

2022 otel sayısı hedefi 250

Enric Noguer, otel hedefi konusunda ise, 300 otel hedefi koyan kendisinden müdür Ingo Burmester'den daha düşük bir hedef koyuyor. Noguer, 2022 otel hedeflerinin 250 olduğunu açıkladı.

20 oteli ekledi, 10 oteli çıkardı

Bu yıl toplamda 3 bin odası bulunan 20 oteli portföyüne dahil edecek olan Thomas Cook, buna karşın 10 oteli de portföyünden çıkaracak. Enric Noguer, ''30 puanın altında müşteri memnuniyetine sahip otelle yola devam etmek mantıklı değil.'' yorumunda bulundu.

Fosun sorusuna Berk'in verdiği yanıt

Çinli Fosun'un işin içine girmesiyle Thomas Cook'un ortaklık yapısında ne ür değişiklikler olacağı konusunda ne Nguer ne de Berk açıklama yapmadı ancak Berk, ''Fosun'un Club Med markasının gelişimini nasıl desteklediği ortada. Bu nedenle çok emin olabilirsiniz.'' demekle yetindi.



Bu Haber 05.09.2019 - 10:46:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.