Emrullah Akçakaya açıkladı: Hedef 50 otel, Dubai'de yatırım gündemde

Emrullah Akçakaya açıkladı: Hedef 50 otel, Dubai'de yatırım gündemde

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, Erzurum Palandöken’de bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Palandöken’in şu anki durumuna gelmesinde Dedeman’ın büyük katkıları olduğunu kaydeden Akçakaya, grubun ileriye dönük hedefleri ile ilgili de paylaşımlarda bulundu.


TurizmGüncel

1990 yılından beri profesyonel turizm yaşamının içinde olduğunu ve Hilton, Swissotel ve Dedeman gruplarında çalıştığını belirten Akçakaya, ‘’2014 yılının haziran ayından beri Dedeman Grubu’nun genel müdürlüğünü yapıyorum. Şirketimizin iki ana iş kolu var; biri madencilik diğer ise turizm. Grubun turizm faaliyetleri ise 1966 yılında Ankara-Dedeman ile başladı. Dedeman, Türkiye’nin ilk yerli uluslararası otel markası. Şu anda 17 otelimiz var ve 18. otelimizi ise önümüzdeki nisan-mayıs aylarında İstanbul’da açacağız ve yeni açılacak otelle birlikte İstanbul’daki tesis sayımız 5’e yükselecek.’’ dedi.

SMART BY DEDEMAN İLE İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE BÜYÜYECEK

Grubun 3 otel markası ile faaliyet gösterdiğini kaydeden R-Emrullah Akçakaya, ‘’Bunlar Dedeman, Park Dedeman ve Smart by Dedeman. Türkiye’de 3 farklı otel markası bulunan tek grubuz. Smart by Dedeman grubumuzun en yeni markası ve bu markayla ilk oteli İstanbul-Şişli’de açacağız. Smart by Dedeman sadece şirketimizin değil, otelcilik sektörünün de gelecekteki konsepti. Y kuşağına hitap eden bir marka, yatırım maliyeti düşük, geri dönüşü ise hızlı. Daha çok merkezi lokasyonlarda yer alacak. İstanbul, İzmir, Ankara olmak üzere bu otelin şubelerinin açıldığına şahitlik edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

''DUBAİ'DE OTELLE GÖRÜŞÜYORUZ''

Şirketin önümüzdeki ay yeni bir otel yatırımı haberini verebileceğini kaydeden Akçakaya, ‘’Dubai’de bir otel ile görüşüyoruz. O coğrafyada otel açan Türk şirketlerinden biri de biz olacağız.’’ dedi.

''KİŞİ BAŞI TURİZM GELİRİNİN 900 DOLARA ÇIKMASI LAZIM''

Bu yıl Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında rekor kırılacağını belirten Akçakaya, hala en büyük sıkıntının kişi başı gelirlerin düşüklüğü olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin veri analizinde iyi olmadığını ve daha sağlıklı data tutulması gerektiğini kaydeden Akçakaya, kişi başına turizm gelirinin 900 dolar seviyesine çıkması gerektiğini ifade etti.

akcakaya1

''OTELCİLİKTE AVRUPA'DAN İLERİDEYİZ''

Türkiye’nin konaklama sektörü konusunda Avrupa’dan ileride olduğunu öne süren Akçakaya, ‘’Türkiye’deki otellerin çok büyük bir kısmı son 10-15 yılda hayata geçti. ‘’Hizmet anlayışımız çok farklı. Gastronomimiz batılı ülkelerdekinden çok daha iyi. Tarihi ve kültürel değerlerimizinde farkındayız. Dolayısıyla, bizim turizmden eld eedeceğimiz geliri kat kat arttırma şansımız var.’’ şeklinde konuştu.

Erzurum ve Dedeman Grubu’nun kent için ne anlam ifade ettiğine de değinen Akçakaya, şu değerlendirmede bulundu:

''PALANDÖKEN'DE DEDEMAN'IN EMEĞİ BÜYÜK''

Erzurum için Dedeman Grubu’nun çok farklı bir anlamı var. Bugün Erzurum-Palandöken bir kayak destinasyonu olarak biliniyorsa, bunda bizim emeğimiz çok fazla. Bu grup buraya 1993 yılında geldi. Murat Dedeman, dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın davetiyle burya geldi. Otel açıldığında sivil havalimanı yok, pistler yok, teleferikler yok. Bu teleferikleri biz finanse edip yaptık ve 5-6 yıl önce de federasyona devrettik.

''PALANDÖKEN'DE BEŞ TESİS VAR''

Burada iki tane otelimiz ve bir sürü çalışanımızla hem ülke hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bizim açtığımız yoldan yeni otel yatırımları geldi. Şu anda dağda 4 ve 5 yıldızlı otel statüsünde beş tesis bulunuyor.

''TAHSİSLER İÇİN SÜRE UZATIMINA BAŞVURDUK, OTELLERDE YENİLEME BAŞLAYACAK''

Buradaki otellerimiz tahsisli araziler üzerinde ve süreleri dolmak üzere. Biz bu sürelerin uzatılmasını bekliyorduk. Otellerimizin yenilenmeye ihtiyacı var. Devlet tahsisli arazilere süre uzatımı hakkı tanıdı. Süre uzatımına biz de başvurduk ve akabinde her iki otelimiz için yenileme projelerini devreye sokacağız.

''50 OTELE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ''

Dedeman Otelleri’nin bünyesindeki otel sayısının şu anda 17 olduğunu dile getiren Emrullah Akçakaya, 10 yılda 50 otele ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Akçakaya, otelcilikte Park Dedeman ve Smart by Dedeman markalarıyla büyümeyi istediklerini dile getirdi.

SERKAN ERSOY: PALANDÖKEN'DE 60 KİLOMETRE PİST VAR

Otelin Genel Müdürü Serkan Ersoy ise, vadi pistlerinin de telesiyejlere bağlanması ile birlikte Palandöken’de 24 piste ulaşma potansiyelinin olduğunu belirtti. Ersoy, ‘’Pistlerimizin toplam uzunluğu 60 kilometrenin üstünde. Bu, kayakçılar için son derece önemli bir kriter. Türkiye’de gerçekleşen yarışların büyük çoğunluğu da Erzurum’da Ejder pistinde yapılıyor. Buranın markalaşma çalışması ‘Ejder 3.200’ adı altında Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu şirket tarafından 3-4 yıldır devam ediyor.’’ dedi.



Bu Haber 22.12.2018 - 12:19:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.