Emirates SkyCargo’dan yeni bir rekor

Emirates SkyCargo’dan yeni bir rekor


Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)’nın hava nakliyesinde gereken dokümanların internet ortamına taşınması konusunda yaptığı çalışmaların oncu ve yenilikçi uygulayıcısı Emirates SkyCargo’nun hiç yazılı doküman olmadan gerçekleştirdiği kargo 1 milyon kilo hedefine ulaştı. Bir hafta içinde gerçekleştirilen e-freight (elektronik kargo) sevkiyatları ise 16 milyon kiloya ulaştı.  

IATA teşebbüslerinin en ciddi uygulayıcısı ve Dünya’nın lider konumundaki e-freight taşıyıcısı Emirates SkyCargo hedefe sadece 19 ayda ulaşırken, halen belirli havalimanlarından yapılan sevkiyatların neredeyse %12’sinin bu şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi.   Emirates SkyCargo’nun e-freight noktası olarak kullandığı mevcut havalimanları arasında Singapur, Zaragoza, Mauritius, London Heatrow, Hong Kong, Sidney, New York, Münih ve kendi ana merkezi Dubai bulunuyor.   Emirates SkyCargo bu yılın ilk aylarında e-freight uygulamasını tanıtmak ve sektörü bu uygulamaya teşvik etmek için toplam 100 ülkede yaptığı reklamların yanında internet üzerinden reklamlar verirken tanıtım broşürleri ve e-freight kullanıcıları için talimat kılavuzları hazırladı.   Konuya ilişkin açıklamada bulunan Emirates SkyCargo’nun Kargo Başkanı  Ram Menen; “e-freight sisteminin sektörümüzün geleceği olduğunu düşünüyoruz dolayısıyla da üzerine kol kanat geriyoruz..” diyerek sadece bir nakliyenin neredeyse 30 sayfa kağıt sarfiyatına sebebiyet verebileceğini, ancak e-freight sisteminin elektronik mesajlar ve bilgi akışıyla bunlardan 20 tanesini kurtardığına dikkat çekti. E-freight uygulamasından önce neredeyse 39 adet Boeing 747 uçağını dolduracak miktarda kağıt harcandığını belirten Menen bazı gümrük yetkililerinin halen baskılı doküman istemesi nedeniyle bu sisteme su anda tamamen geçemediklerini dile getirdi ve Emirates SkyCargo’nun kullanmakta olduğu nakliye takip sistemi SkyChain sayesinde tüm sistemlerini internet ortamına taşıyabileceklerini vurguladı.   

E-freight sistemini kullanan göndericiler, yaptıkları gönderileri hem daha güvenilir, hem de daha hızlı bir şekilde takip edebilmektedir Bunun yanında, belge eksikliğinden kaynaklanan gümrük cezaları da e-freight sistemiyle son bulacaktır. Sağlanan bu kolaylıkların yanında Dubai’de yerleşik müşteriler için gümrüğe ödenen harçların alıkonulmaması gibi bir fayda getirmektedir.  IATA’nın hesaplamalarına göre e-freight sisteminin kullanılması ile her sene sektörde neredeyse 4.9 Milyar Dolar tasarruf yapılıyor.   Kasım 2008’de, Emirates SkyCargo sevkiyatları sadece 5 havalimanından e-freight sistemiyle yapılabilirken, şuan e-freight sistemine entegre 126 havalimanı bulunuyor. Bunlardan 38 tanesi ise Emirates uçuş ağında hizmet veriyor. 2010 sonuna kadar Emirates uçuş ağında bulunan 50’den fazla havalimanının e-freight sistemine geçmesi bekleniyor.   EMIRATES Havayolu, İstanbul – Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Ortalama filo yaşı 5 yıl olan EMIRATES, 147 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan EMIRATES, İstanbul’dan gerçekleştirdiği 11 uçuş ile yolcularını 60’ın üzerinde ülkede 100’ü aşkın noktaya taşıyor.


Bu Haber 28.07.2010 - 15:03:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.