Emin Çakmak’tan Bakan Ersoy’a: Bizim değil onun suçu

Emin Çakmak’tan Bakan Ersoy’a: Bizim değil onun suçu

Geçmişte 3 kere TÜRSAB başkanlığına, bu dönemde de TÜRSAB’ın Tanıtım Ajansı’ndaki koltuğuna aday olan Emin Çakmak, Bakan Ersoy’un genel kurula katılmamasına tepki gösterdi.


İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayan TÜRSAB genel kurulunda konuşan Emin Çakmak, ‘’Geçmişte 3 dönem TÜRSAB Başkan adayı olarak 81 ilimizi 3 kere gezerek acentelerle bir araya geldi, dertlerimizi konuştuk. Ekseninden kaymış TÜRSAB’ın yeniden eksenine dönmesi gerekiyordu.’’ dedi.

‘’TÜRSAB’ın şeffaf olması ve yurt dışında hak ettiği şekilde temsil edilmesi gerektiğini haykırdık’’ diyen Çakmak, ‘’Bunu şimdiki yönetim gerçekleştirdi, teşekkür ederim. Kurumsallaşma noktasında da gerekli adımlar atan yönetime teşekkür ediyorum. TÜRSAB’ın eksenine geri dönmüş olduğu için bu dönemde başkan adayı olmadım.’’ diye konuştu.

Çakmak konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘’Biz bu kürsülerde 50-60 milyon liranın hesabını sorduk. Bugün, 560 milyon lira borç bırakıp giden eski yönetime sormamız gerekir. Eski yönetim bunun hesabını ne hukuk ne de vicdan nezdinde vermiş değil.

‘’Bu, Mehmet Nuri Ersoy’un suçu, bizim değil’’

TÜRSAB’ın genel kuruluna cumhurbaşkanlarının, başbakanların, bakanların katılmaması, TÜRSAB’ın hatası değil. Bunun nedeni, devletle ve damatla kavga edilmez diyen eski yönetimdir. Bakan bugün bu toplantıya gelmediyse, bunun nedeni TÜRSAB değil, Mehmet Nuri Ersoy’un kendisidir. TÜRSAB mevcut yasaya rezerv koyduğu için kavga çıktı. Mehmet Nuri Ersoy bnim meslektaşım. Bu sektör temsilcilerini onurlandırmayan bir bakan varsa o onun suçu, mevcut yönetimin veya bizim suçumuz değil. Bugün karşımızda iki aday var. Her iki listeye de başarılar diliyorum. Hazirun gereğini yaparak kararını verecektir.



Bu Haber 30.11.2019 - 12:19:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.