Ekrem İmamoğlu: Yerel yönetimlerin dışlandığı bir turizm başarılı olamaz

Ekrem İmamoğlu: Yerel yönetimlerin dışlandığı bir turizm başarılı olamaz

EMITT Turizm Fuarında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘ortak akıl’ vurgusu yaptı.


TurizmGüncel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, EMITT Turizm Fuarında turizmcilere seslendi. EMITT Fuarının Türkiye’nin yurt dışına açılan kapısı olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, Zorlu bir süreçten geçiyoruz. İstanbul’un ziyaretçi sayısı son iki yılda düştü. Bu sıkıntılı süreci ortak akılla aşmak için büyük mücadele veriyoruz. Bu nedenle özellikle son dönemde ekonomik zorluklarla da mücadele eden sektörün getirisinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun da farkındayız.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının uzun yıllardır Türkiye’yi tanıttığını kaydeden İmamoğlu, “Ama bu iş tek bir kurumun işi olamaz. Bu iş ortak akıl ve iş birliği ile yapılmalı. Turizmin sadece teknik ve alt yapı çalışmaları ile yapılması yeterli değil. Turizm barış, adalet, demokrasi, özgürlük ve 360 derece her yanı görebilen bir bakış açısı ister. Ancak o zaman dünyada istediğimiz yere gelebiliriz. İşte bunları sağladığımızda turizm potansiyelimiz bir noktaya ulaştırırız. Yerel yönetimlerin içinde olmadığı çalışmaların başarıya ulaşma şansı yok. Bir arada çalışma vazgeçilmez bir prensip. ” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin lokomotifi İstanbul

İmamoğlu, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

“Biz bu nedenle turizme katkı sunmak için İstanbul Turizm Platformunu kurduk. Bu şekilde turizmin sıkı bir paydaşı olmaya çalışıyoruz. Tarihi Yarımada projemizi yakında paylaşacağız: Türkiye’nin her noktası cennet ama Türkiye’nin lokomotifi İstanbul ve her zaman da böyle olacaktır.

İstanbul turizm envanterinin dijital ortamında kayıt altına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

20-25 milyon turist ağırlamak ve turist başına 1500 dolar gibi gelir seviyesine ulaşmak turizmin geliştiğinin göstergesi olacak. Uluslararası kongrelerin İstanbul’da yapılması için paydaş olarak sorumluluk almak, destek sunmak, masada olmak istiyoruz.”



Bu Haber 09.02.2022 - 12:01:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.