Ege’de şiddetli deprem: Çok sayıda bina yıkıldı ölü ve yaralılar var

Ege’de şiddetli deprem: Çok sayıda bina yıkıldı ölü ve yaralılar var

Ege Denizi’nde 6,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkılırken, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.


Kandilli Rasathanesi, Ege Denizi’nde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD’ın 6,6 şiddetinde olduğunu belirttiği deprem, Marmara Bölgesi’nde de hissedildi. Saat 14.51’de meydana gelen depremin Seferihisar açıklarında yerin 11,8 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi ise depremin büyüklüğü 7.0 olarak açıkladı.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından, ‘’Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır.’’ açıklamasını yaptı.

Süleyman Soylu: Şu ana kadar 6 binanın yıkıldığı haberi geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ”Şu an hasar gören binalarımız çöken binalarımızdan söz ediliyor. Çok sayıda hasarlı binamız var. 10’a yakın ihbarını aldığımız binamız var. Birçok binamızda çatlama hasar var” ifadelerini kullandı.

Güncelleme 16.50

Deprem sonrası Seferihisar’da deniz taşarken, tekneler sürüklendi. Bornova ve Bayraklı'da da bazı binalar yıkıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yaptığı açıklamada, açıkta olan balıkçılardan haber alınamadığını duyurdu.

Yetişkin, "Açıkta olan balıkçılardan haber alınamıyor. Su basan evler var. Deniz taşmış durumda.Çok çok büyük bir ihtimalle can kayıpları var zira bir tsunami yaşandı" diye konuştu.

Tunç Soyer'den trafik uyarısı

Depremin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Şu anda Bayraklı civarında 20 binada yıkım olduğu ihbarı aldık. Araç kullanımı konusunda vatandaşlarımızı uyarmamız lazım, enkaz kaldırma ekiplerimiz trafik tıkanıklığı nedeniyle oralara ulaşamıyor. Kültür Park’ı açıyoruz, araçları oraya yönlendirmemiz lazım” dedi.

Güncelleme: 19.21

THY'den İzmir'e ek sefer

İzmir'de meydana gelen depremin ardından Türk Hava Yolları(THY) Ankara ve İstanbul'dan ek sefer düzenleme kararı aldı.Konuyla ilgili olarak THY Basım Müşavirliğinden yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Bugün meydana gelen deprem sonrası şirketimiz İzmir'e iki ek sefer gerçekleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul'dan icra edilecek bu uçuşlar; TK4370 ESB-ADB ve TK6970 IST-ADB"

AFAD'dan açıklama: 6 ölü 202 yaralı var

30.10.2010; AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Ege Denizi İzmir Seferihisar ilçesi açıklarında 14.51’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 17,26 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldıklarını belirterek, enkaz altında kalan vatandaşlar olduğunu açıkladı.

Son dakika bilgisi olarak AFAD1’i boğularak olmak üzere 6 vatandaşımızın hayatınıkaybettiği, 202 yaralı olduğu bilgisini paylaştı.

AKUT Acil Durum Yönetimi görev başında bölgeden gelecek gelişmeleri yakından takip ediyor. AKUT İzmir, Kuşadası ve Manisa ekipleri bölgeye intikal etmiş, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bodrum, Denizli, Eskişehir, Fethiye, Kaş, Marmaris ve Yarımada ekipleri de deprem ardından bölgeye hareket etmiştir.

Güncelleme: 19.43

İzmir Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kente girişler bir sonraki duyuruya kadar durduruldu.

Güncelleme: 2035

Erdoğan'dan açıklama


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaralı sayısının 438'e yükseldiğini duyurdu. Beş kişinin ameliyatta, sekiz kişinin de yoğun bakımda olduğunu duyuran Erdoğan, "Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik" dedi. Erdoğan, yardım teklif eden devlet liderlerine teşekkür etti.

Öte taraftan AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 419 olarak bildirildi.

Güncelleme: 31 Ekim 09.20

Ölü sayısı 24'e, yaralı sayısı 804'e yükseldi

İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi. AFAD, depremde 1'i boğulma olmak üzere 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 804 kişinin yaralandığını bildirdi.


İzmir deprem



Bu Haber 30.10.2020 - 15:13:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.