1 milyon yolcu hedefiyle yola çıktı

1 milyon yolcu hedefiyle yola çıktı

Bu yılın ortalarında paket tur pazarında ağırlığını arttıma kararı alan EasyJet'in tur operatörü EasyJet Holidays, 2020 hedefini açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2019 yılının ortasında yaptığı açıklamayla paket tur pazarında ağırlığını arttırma kararı alan EasyJet Holidays, Thomas Cook'un iflası sonrasında doğan boşluğu fırsata çevirmek harekete geçmiş ve büyük bir kapasite artışına gideceğinin sinyalini vermişti.

İngiliz turizm medyasında yer alan haberlere göre şirketin CEO'su Johan Lundgren, 2020 sezonu için 1 milyonun üzerine yolcu plnladıklarını açıkladı.

Halihazırda 793 bin yolcu için lisansı var

EasyJet Holidays'in şu anda ATOL'de (İngiltere Tur Operatörlüğü Lisanslma) 793 bin yolcu için lisansının bulunduğu, ancak bu sayının istenildiğinde arttırılabildiğine dikkat çekildi.

Önümüzdeki ay EasyJet Holidays'in yeni kurumsal kimliğini açıklayacak olan şirketin 100 destinasyonda 500 şehir ve resort oteli satışa sunacağı kaydedildi.

Bilindiği üzere Thomas Cook'un iflasının ardından harekete geçen tur operatörlerinden TUI, toplam kapasitesini 2 milyon arttırmış, Jet2 ise yüzbinlerce koltukluk yeni kapasiteyi devreye almıştı.Pastadan pay almak isteyen EasyJet Holidays de 1 milyonun üzerinde yolcu hedefiyle yola çıktı.

''Onlar haftada 3-4 uçuş yapıyor, biz günde 3-4 uçuş yapacağız''

Johan Lundgren, ''Tatil departmanımız esneklik ve seçenek anlamında piyasada olmayan ürünler sunacak. Çok büyük bir esnekliğe sahip olacağız. Bazı tur operatörleri bir destinasyona haftada 3-4 uçuş yapıyor. biz günde 3-4 uçuş yapacağız. Bu sayede müşteriler haftanın yedi günü seçim yapma şansına sahip olacak.'' dedi.

Daha az otelle ancak daha yüksek hacimle çalışacaklarını ifade eden Johan Lundgren, müşterilere fantastik bir değer suncaklarını belirtti.

Yolcu sayısı arttı, karı düştü

Şirketin vergi öncesi karının yüzde 26 düşüşle 427 milyon pounda gerilemesiyle ilgili de konuşan Lundgren, ''Zor bir yıldı'' ifadesini kullandı. EasJet'in yolcu sayısı yüzde 8,6 artışla 96.1 milyona ulaşmasına rağmen karlılığında düşüş kaydedildi.

NOT: Thomas Cook’un iflası sonrası bu şirketin Türkiye’deki partneri Diana Travel ile anlaşmıştı. EasyJet Holidays’in Türkiye’deki incoming işini 2020 yılı itibariyle Diana Travel yapacak. Diana Travel’ın açıkladığı rakamlara göre şirket, bu yıl Türkiye’ye paket turla 150 bin yolcu getirmeyi hedefliyor.



Bu Haber 20.11.2019 - 16:11:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.