Diana Travel'ın partnerine 600 milyon pound kredi

Diana Travel'ın partnerine 600 milyon pound kredi
İngiliz tur operatörü ve hava yolu şirketi EasyJet, hükümetin koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturduğu fondan 600 milyon pound kredi aldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflasının ardından onun Türkiye'deki partneri Diana Travel ile anlaşan EasyJet Holidays ve EastJet'e, hükümetin koronavirüsün ekonomik etkileri ile mücadele kapsamında oluşturduğu fondan (Covid Kurumsal Finansman Desteği- CCFF) 600 milyon pound (740 milyon dolar) kredi verildi. Sağlanan ek kaynakla beraber, EasyJet'in 9 Nisan'a kadar toplam nakit rezervi 2.3 milyar pounda yükselmiş olacak.

Anlaşmanın ardından açıklama yapan EasyJet; pilot eğitmenleri ve kabin görevlileri ile varılan anlaşmanın ardından, benzer bir anlaşmaya pilotlarla da varıldığını duyurdu.

EasyJet ve EasyJet Holidays CEO'su Johan Lundgren, pandeminin geçmesinin ardından, uçmaya devam etmek için durumda olmak ve şirketin geleceğini garanti altına almak amacıyla maliyetleri azaltmaya odaklandıklarını söyledi. Lundgren, ''Şu andaki önceliğimiz kısa vadeli likiditeyi korumak, CCFF kredisini de bu yüzden kullandık.'' dedi.



Bu Haber 07.04.2020 - 11:08:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.