36 otelin kontrolünü kaybetti, fonları hırsızlıkla suçladı

36 otelin kontrolünü kaybetti, fonları hırsızlıkla suçladı

Bütçeli hava yolu easyJet'i de bünyesinde barındıran easyGroup’un otelcilik iştiraki easyHotels’in yüzde 50’si satıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

168 milyon dolara satıldı

EasyGroup bünyesinde yer alan 36 otelli bütçeli zincir otel markası easyHotels'in yüzde 50'si, şirketinin esas kurucusu Sir Stelios Haji-Ioannou'nun tüm itirazlarına ve mücadelesine karşın, 168 milyon dolara satıldı. Haji-Ioannou'nun, otel şirketini elinde tutmak için fonlara karşı verdiği mücadeleyi kaybettiği bildirildi.

Fonları hırsızlıkla suçladı

Konuyla ilgili olarak Forbes'ta yer alan haberde; İngiltere, Avrupa ve Orta Doğu'da toplam 36 oteli bulunan easyHotels'in kurucusu Sir Stelios Haji-Ioannou'nun Kanadalı emeklilik fonuna ve Lüksemburglu gayrimenkul yatırımcılarına ve gayrimenkul yönetim şirketi fonu ICAMAP'a karşı mücadele ettiği, hatta ICAMAP'ı otellerini çalmaya çalışmakla suçladığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Kanadalı emeklilik fonu Ivanhoe Cambridge ile güçlerini birleştiren ICAMAP'ın easyHotels'in yüzde 50'sini ele geçirdiği açıklandı.

Son bir hamle yaptı ancak olmadı

Sir Stelios Haji-Ioannou'nun son bir hamleyle easyHotels içindeki hissesini yükseltmek için harekete geçtiği ancak yüzde 30'un altında bulunan hissesini arttırmada başarılı olamadığı kaydedildi.



Bu Haber 24.08.2019 - 13:12:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.