Dünyanın kadastrosu İstanbul’da toplanıyor

Dünyanın kadastrosu İstanbul’da toplanıyor
Ülkelerin, harita - kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, ‘Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım’ teması ile bugünden 24 Nisan’a kadar İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geliyor.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan Dünya Kadastro Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin himayesinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından organize ediliyor.

Organizasyon ile dünya nüfusunun yüzde 75’inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretmek, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmak hedefleniyor.

Zirve için 85 farklı ülkeden 3000’e yakın katılımcı İstanbul’da bir araya gelecek. 30’a yakın ülkenin bakan düzeyinde yer alacağı 50 resmi delegasyonla özel bir de “Dünya Kadastro Zirve” yuvarlak masa toplantısı yapılacak. Zirve sonunda “İstanbul Kadastro Deklarasyonu” yayınlanarak, ülkelere küresel bir çağrı yapılacak. (Milliyet.com.tr)




Bu Haber 20.04.2015 - 10:22:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.