Dünya devi Apple: iTravel geliyor, turizme çağ atlatacağız

Dünya devi Apple: iTravel geliyor, turizme çağ atlatacağız
182,9 milyar dolarlık marka değeriyle dünya lideri olan Apple seyahat sektörüne adım attı. Apple'dan yapılan açıklamaya göre ilk adımı Passbook uygulaması olan bir dizi yenilikle 'iTravel' dönemi başlayacak.


Apple'ın  iPhone ve iPad'ler için hazırladığı iOS 6 adlı yeni yazılımında yer alacak olan Passbook adlı aplikasyon son kullanıcılara uçaklara biniş kartı, check-in ve çevre tanımlama, ulaşım hizmeti tedarikçilerine ise  biletleme hizmeti verecek.  2012 sonunda kullanıma sunulacak olan iOS 6 ile beraber Passbook adlı uygulama uçuş gecikmeleri ve havalimanı biniş kapıları değişikliklerini de bildirecek. 



Apple'dan yapılan açıklamaya göre Passbook başlatılacak olan ve adına iTravel denen bir dizi yeniliğin ilk ve en basit adımı. Seyahat endüstrisi için de yeni bir çağ başlatmak istediklerini belirten Apple yetkilileri, yakın gelecekte gezginlerin seyahatin tüm aşamalarını kablosuz ve mobil cihazları aracılığıyla yönetebilecek hale geleceklerini ileri sürdüler. Apple Amerikan Patent Endüstrisi'nden iTravel için 23 yeni patent aldığını da duyurdu. Apple'ın benzer uygulamaları otellerde geçerli kılmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildiriliyor.
 


Bu Haber 13.07.2012 - 21:04:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.