Ahmet Körükçü 'balonda 'tekelleşme' iddialarına ne yanıt verdi?

Ahmet Körükçü 'balonda 'tekelleşme' iddialarına ne yanıt verdi?

Dorak Tur’un Kapadokya’daki balonculuk sektöründe tekelleşme yarattığı iddialarına, şirketin sahibi Ahmet Serdar Körükçü’den yanıt geldi.


Kapadokya'daki balonculuk sektöründe tekelleşme yarattığı iddiaları ile gündeme gelen Dorak Turizm'in sahibi Ahmet Serdar Körükçü, Kapadokya balonculuk sektöründe tekelleşme yarattıkları ile ilgili iddiaları yalanladı. Bölgedeki toplam 3 bin 600 balon kapasitesinin 600'ünün kendilerinde olduğunu belirten Körükçü, ''Bizim fiyatlarımız ise 120 Euro’yu geçmez. Eğer boşta balon kalırsa, dışarıya kiralayabiliyoruz. Bizden bu sayıyı artırmayı bekliyorlar ama bu imkansız.” dedi.

800 euroya balon turu satıldığı iddialarını da yalanlayan Körükçü, kendilerinden 120 euroya alınan turların 500 euroya satılmış olabileceğini ifade etti. Balon uçuşlarına bir düzen getirilmesi gerektiğini kaydeden Ahmet Serdar Körükçü, “Balon uçuşları konusunda sıkıntılar var tabii ki. Benim önerim bu uçuşlar bir çatı altında toplanmalı.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.06.2019 - 14:37:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mev Kara 05.11.2019 - 05:03

    Co Dmc firması üzerinden güya konsorsiyum kurup bölgedeki balonların üçte ikisini kendine bağladı. İyi olduğu firmalara 120 euro, diğerlerine 150 euroya satıyor. Talebin yoğun olduğu zamanlarda 200 euroyu buluyor satışları. Son dakika rezervasyonu iptal edip kendi grubunu uçurabiliyor. Boyun eğmeyen firmalara balon rezervasyonu vermiyor hatta baskı kuruyor. Balonda tekelleşme yapmıştır. Yaptığı eksi bakiye ile turist getirme ve buradaki satışlarla açığı kapatmaya çalışma politikası yüzünden turizme büyük bir zarar vermiştir. Paranın nereden geldiği de meçhul!

  • Mevlut UYSAL 24.06.2019 - 11:21

    Hukumetin bu balon rezaletine bir son vermesi lazim. Su an hic bir musterimize balon bulamiyoruz ve Balon sirketleri karaborsa dan biletleri yuksek fiyattan kendileri satiyorlar. Bu bir rezalet.

  • JT 18.06.2019 - 11:37

    Balon işin sadece küçük bir bölümü.Bu adamın Kapadokya 'daki tüm faaliyetleri incelenmeli.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.