Dorak Turizm ile Sea Travel davasında mahkeme kararını verdi

Dorak Turizm ile Sea Travel davasında mahkeme kararını verdi
Dorak Turizm ile Sea Travel arasında, 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle iptal olan turlarla ilgili davada mahkeme kararını verdi. 15 Temmuz için 'mücbir sebep' yorumunu yapan mahkeme, Dorak'ı haksız buldu.

İranlı üç ortağın İstanbul'da kurduğu Sea Travel ile Dorak Turizm arasındaki davada mahkeme kararını verdi.

Darbeden önce kruvaziyer gemisindeki 80 odanın satış yetkisini Sea Travel'a veren Dorak Turizm, bunun karşılığında söz konusu şirketten 92 bin dolar para ve 2 milyon 386 bin liralık çek aldı.

Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İran Türkiye'ye seyahat yaptı. Bunun üzerine Sea Travel da noter yoluyla Dorak Turizm ile yapılan sözleşmeyi feshetti. Şirket, fesih ile birlikte yaptıkları ödeme ve çeklerin iadesini istedi. Ancak Dorak Turizm'in ihtarnamelere olumsuz yanıt vermesi nedeniyle konu yargıya taşındı.

Mahkemenin yaptığı yargılama sonrası aldığı kararda ''Sea Travel şirketinin sözleşmeyi feshetmesi mücbir sebep olarak kabul edilmeli” denildi. Mahkeme, yapılan ödemenin iadesi konusunda da şirketin haklı olduğuna karar verdi. Sea Tavel'ın ödediği 92 bin doların yanı sıra 270 bin TL’nin yasal faiziyle iadesine karar verildi.

Dorak Turizm'in İstinaf Mahkemesine yaptığı itiraz reddedilirken, son sözü Yargıtay'ın söyleyeceği belirtildi.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ilk defa bir mahkeme tarafından 'mücbir sebep' sayıldığı ve bundan sonraki davalar için de emsal teşkil edeceği belirtiliyor.



Bu Haber 04.02.2020 - 15:35:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.