Diyanet, 5 yıldızlı otellerdeki toplantılarla gündemde

Diyanet, 5 yıldızlı otellerdeki toplantılarla gündemde
Diyanet İşleri Bakanlığı, Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde yaptığı eğitim ve seminerlerle gündemde.

Sahip olduğu 11.5 milyarlık bütçe eleştiri konusu ilan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sefer de Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde düzenlediği toplantı ve seminerlerle gündeme geldi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet, Başkanlık merkezinde ve yeni yapılan tesislerinde büyük salonlar olmasına rağmen kurum içi toplantı ve seminerler için Antalya’daki 5 yıldızlı otelleri kiraladı. Haberde, söz konusu organizasyonlar için Diyanet'in kasasından miyonlara lira harcandığı ileri sürüldü.

15 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın başkanlığında 4 toplantı düzenlendiği belirtilen haberde, söz konusu toplantıların 5 yıldızlı WOME Deluxe, Alan Xafira, Silence Beach Resort gibi alkolsüz lüks otellerde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, şu ifadelere yer verildi:

Başkanlığımızca yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleri öncelikli olarak Eğitim Merkezlerinde yürütülmektedir. Eğitim Merkezlerinin yatak kapasitesi 3 bin olup uzun süreli mesleki eğitimlerle sürekli hizmet verdiğinden, sayısal anlamda yoğun katılımlı kısa süreli seminer programları eğitim merkezleri dışında sezon olarak uygun koşullu yerlerde Harcırah Kanunu kapsamında yapılmaktadır.”



Bu Haber 24.02.2020 - 10:02:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.