Direkt rezervasyonlarda öne çıkmanın sırları: Oteller İçin İpuçları

Direkt rezervasyonlarda öne çıkmanın sırları: Oteller İçin İpuçları

Araştırmalar, OTA komisyonlarının rezervasyonlardaki karlılığı ortalama olarak yüzde 9 oranında düşürdüğünü gösteriyor. Yani otelinize doğrudan rezervasyon yapan her misafiriniz, oteliniz için yüzde 9 daha fazla kâr demektir.


Son yıllarda kârlılıklarını artırmak isteyen zincir otellerin müşteri sadakatini ve marka bilinirliğini kullanarak direkt rezervasyonlara ağırlık vermesi ile birlikte bağımsız oteller de web sitesi ve sosyal medya gibi kendi kanallarına daha çok yatırım yapmaya başladı.

Peki direkt rezervasyonlarınızı artırmak için nelere dikkat etmelisiniz?

1. Kullanışlı bir rezervasyon motoru

Hem kolaylık hem de güvenlik sebebiyle telefonla yapılan oda rezervasyonlarının yerini web tabanlı rezervasyon sistemleri alıyor. Direkt rezervasyon almak istiyorsanız, mutlaka web sitenize entegre edilmiş iyi bir rezervasyon motoruna ihtiyacınız var.

Kullandığınız rezervasyon motoru mobil cihazlarla uyumlu olmalı ve misafirlerinizin farklı oda ve konaklama seçeneklerini kolayca karşılaştırabilmesine ve farklı tarihler arasındaki fiyat farklarını görebilmesine imkan sağlamalı.

Rezervasyon motorunuzun, tarih, kişi sayısı ve oda sayısına göre filtreleme kolaylığı sunması da misafirlerinizin rezervasyon deneyimini iyileştirmek için önemlidir.

2. Güvenli ödeme altyapısı

Ödeme altyapısı, misafirlerin tesise varmadan önce ödeme yapabilmelerini sağlayarak son dakika iptallerinin önüne geçer. Ayrıca, misafirlerinizin farklı kredi kartı taksit seçeneklerini ve vade süresine göre komisyon oranlarını görebilmeleri, daha esnek ödeme planlamaları yapabilmelerini sağlar. Bu da rezervasyon sayınıza olumlu şekilde yansıyacaktır.

Yukarıda belirtilen tüm avantajları sağlayan, kolay kurulumu ve avantajlı komisyon oranlarıyla dikkat çeken Extranetwork Rezervasyon Motoru ve Extranetwork Ödeme Altyapısı hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.extranetwork.com'u ziyaret edebilirsiniz.

3. Sosyal medya trafiğini web sitenize yönlendirin

Sosyal medya üzerinden otelinizi görüntüleyen ve beğenen potansiyel müşterileriniz, otelinizin adını Google'da arattığında üst sıralarda OTA’lerin çıktığı reklamlarla karşılaşarak rezervasyonu acente üzerinden gerçekleştirebilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için sosyal medya hesaplarınızda iletişim bilgilerinizin yanı sıra web sitenizin adresi de yer almalı. Ayrıca, içerik açıklamalarında da web sitenize yer vererek rezervasyon yapmak isteyenleri bu kanala yönlendirmelisiniz.

4. Modern ve SEO uyumlu bir web sitesi

Doğrudan rezervasyonları yönlendireceğiniz ve satış yapacağınız son durak web sitenizdir. Kullanıcı deneyimini iyileştirip şık bir tasarım ve profesyonel tesis fotoğrafları ile site ziyaretçilerinizin dikkatini çekerek ziyaretçilerinizi rezervasyon yapan müşterilere dönüştürmelisiniz. Ayrıca web siteniz SEO uyumlu olmalı ve arama motorlarında üst sıralarda görünerek organik olarak misafir çekmenize olanak sağlamalıdır.

SEO uyumlu ve KVKK gerekliliklerine uygun bir web siteniz yoksa, Extranetwork Web Sitesi modülünü inceleyebilir ve otellerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmış profesyonel bir web sitesine uygun fiyata sahip olabilirsiniz.

5. Web Sitesine Özel Rekabetçi Fiyatlar Sunun

Misafirler için doğrudan rezervasyonlardaki en önemli motivasyonlardan biri şüphesiz fiyatlardır. Doğrudan rezervasyon, otelleri OTA'lerin yüksek komisyonlarından kurtarır. Bu kârın bir kısmını fiyatlarınıza yansıtarak, OTA'lerin sunabileceği erken ödeme indirimleri, vadesiz taksit imkanları ve rezervasyon iptali avantajlarına rağmen kullanıcıların doğrudan rezervasyonu tercih etmeleri için onlara gerekli motivasyonu sağlayabilirsiniz.



Bu Haber 17.07.2023 - 17:38:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.