Dimağ Çağıner: Turizm çalışanları acımasızca yokluğa mahkum ediliyor

Dimağ Çağıner: Turizm çalışanları acımasızca yokluğa mahkum ediliyor
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner, karantina süresinin 10 güne çıkarıldığı ve 15 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında otellerde açık alanlardaki tüm kutlamaların yasaklandığı Kıbrıs'ta sektörün zor durumda olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta alınan koronavirüs kararlarının adil ve hakkaniyetli olmadığını savunan Dimağ Çağıner, sektör kaynaklı vakaların yok denecek kadar az olduğunu ancak yine de faturanın turizm sektörüne kesildiğini söyledi. Çağıner, “Turizm en çok katma değer yaratan sektör. Turizm çalışanları vicdansızca yokluğa mahkûm ediliyor. Biz bittik…” dedi.

“Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), Casino İşletmecileri Birliği (CİB), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş), Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Kiralık Araç İşletmecileri Birliği (KAİB) ve KKTC Birleşik Taksiciler Derneği” desteği ile düzenlenen “Acil Durum Bilgilendirme Toplantısı”ndan sonra Çağıner yazılı açıklama yaptı.

Çağıner, toplumun bu süreçte yanlış bilgilendirildiğini savunarak, 20 bin kişinin doğrudan, yaklaşık 100 bin kişininse dolaylı şekilde ekonomik anlamda çöktüğü, evine ekmek götüremeyecek duruma geldiğini kaydetti. Çağıner, “Turizm emekçileri bu halktandır, bizim çocuklarımız da bu memleketin geleceğidir. Onların da geçim, karınlarını doyurma ve yaşam hakları vardır. Turizm sektörü kaynaklı vaka yok denecek kadar azdır ama buna rağmen fatura ekonomiye en çok katma değer yaratan sektöre kesiliyor. Kararlar adil ve hakkaniyetli değil, turizm çalışanları vicdansızca yokluğa mahkum ediliyor. Biz bittik” dedi.



Bu Haber 17.12.2020 - 09:43:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.