Antalya Havalimanı'ndaki yeme içme fiyatları uçuşa geçti

Antalya Havalimanı'ndaki yeme içme fiyatları uçuşa geçti

17 milyon turiste ev sahipliği yapan Antalya’da havalimanında yeme içme fiyatları uçuşa geçti. İstanbul’da 20 TL olan simit havalimanında 110 TL’den 90 TL olan bira 800 TL’den satışta.


Yeme içme fiyatlarındaki enflasyon Türkiye’de vatandaşlar dışında turistleri de etkilemeye başlarken, turizm sektörünün kalbi konumundaki Antalya’da havalimanı fiyatlarının sezon açılışı ile birlikte uçuşa geçtiğü belirtiliyor. 

Her yıl milyonlarca turistin ağırlandığı ve uçuşların gerçekleştirildiği havalimanında yenileme yatırımı da tamamlanırken, uçuşu restoranda beklemek isteyen bir turist, hamburger kola menüsü için 800 TL, bir simit için 110 TL, bir şişe 50’lik bira içinse 600-850 TL arasında ödeme yapmak zorunda.

Sözcü’den Sayime Başcı’nın haberine göre, limanın giden yolcu kısmındaki bir restoranda bir dilim paketli kek 135 TL’den bir poğaça 110 TL’den satışa sunulurken, bir tabak ton balıklı salata ise 560 TL’lik fiyatlarla satılıyor.

Kira personel gibi giderlerin daha yüksek olduğu havalimanlarındaki yeme içme fiyatları piyasa ile karşılaştırıldığında ise 5-6 kata varan farklar ortaya çıkıyor. Markette 90 TL olan biranın fiyatı havalimanında yüzde 655’lik artışla 680 TL’ye çıkarken, bir restorana göre ise fiyatlar yüzde 172 daha yüksek.

Yine bir markette 39.90 TL olan paketli bir dilim kek yüzde 238’lik farkla havalimanında 135 TL’den satılıyor. İstanbul’da 20 TL’den satılan bir simidin fiyatı ise yüzde 450’lik artışla Havalimanı’nda 110 TL’den satılıyor. Şişesi 1400 TL’den satılan beyaz şarabın Antalya Havalimanı’ndaki fiyatı ise 3850 TL. Bir tost ve çaydan oluşan menü 360 TL’den satılırken, bir dilim trileçe ise 350 TL’den satışta. Geçen 17.3 milyon turist ile rekor kıran Antalya’nın ilk tahminlerde bu yıl 18 milyon turiste ulaşması bekleniyor.



Bu Haber 26.06.2025 - 10:27:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Legal robbery

    Kamil Dinçok 27.06.2025 - 08:26

    Dünyadaki bütün devletini doğru dürüst yönetemeyen hükümetlere savaş açılmalı bu ne saçmalıktır böyle serbest piyasa türkiyeden derhal kaldırılmalı fırsatçı çokki müdahale edemiyor lar verdikleri ceza gıdıklama tarzından gülünecek durumda vatanımın hali yatırım yapılacak yer hiç değil artık cezasını halk çekiyor sonuçta

  • Allah sizi ıslah etsin Allah tan kuldan korkmayın heb cebi dolduran kenti ayağınıza kurşun sıkıyoruz bu devran böyle kitmez

    Vadandaş 27.06.2025 - 03:30

    Allah sizi ıslah etsin Allah tan kuldan korkmayın heb cebi dolduran kenti ayağınıza kurşun sıkıyoruz bu devran böyle kitmez

  • Yemeyin icmeyin

    Haydar Dursun 27.06.2025 - 03:12

    Baştan sona kokuşmuş bir sektör Adına Turizm diyorsunuz Hava limanlarında dünyanın her yerinde fiyatlar uçuktur haber yapacağım diye yazdığınız yazı bu sektörde ne kadar cahil olduğunu gösteriyor ???????????? Turizm ile ilgili bir yazı yaz mesela dolandırıcı Acenteleri onların tetikçisi yani hanutçu rehberleri Tursabı ve başkanı Firuzu yaz. Bak haber nasıl yazılıyor. İstersen ben yazayım mail adresim orda bana yazın bak habere

  • VERY EXPENSIVE!

    Richard Saunders 26.06.2025 - 04:18

    We visit Turkiye EVERY year, we are welcomed into your country with generosity and kindness. In the holiday resort (Icmeler) people are friendly and ALWAYS willing to assist. The Airports at Dalaman, Bodrum and Antalya bring shame on the Country for the Rip-Off prices they charge!!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.