Türk kökenli senatör: Türkiye'de tatil yapın diyemiyorum

Türk kökenli senatör: Türkiye'de tatil yapın diyemiyorum
Berlin Belediyesi'nin Sağlık, Bakım ve Eşitlik Senatörü Dilek Kalaycı, ''Türkiye riskli ülkeler arasında. Ben gimeyeceğim, siz de gitmeyin'' açıklamasında bulundu.

Berlin Belediyesi'nin Sağlık, Bakım ve Eşitlik Senatörü Dilek Kalaycı, IPN adlı sosyal medya kanalına yaptığı açıklamada, “Almanya ve Berlin’in amacı hastalığın yayılmasını önlemek. Türkiye riskli bölge, bu sene tatil yok” dedi.

''Türkiye ilk etapta ciddiye almadı''

Sözcü gazetesinin aktardığı habere göre Kalaycı, Almanya'nın en başta kriz yönetimine geçtiğini ancak Türkiye'nin ilk etapta pandemiyi fazla ciddiye almadığını ileri sürdü. Dilek Kalaycı, ''Türkiye ciddiye almada geç kaldı. Robert Koch Enstitüsü var. Bilimsel verileri toparlıyor. Bağımsız uzmanlarla bize yol gösterdi. Bilime dayalı kurum güven verdi. Türkiye'de de böyle bir şeyin olması iyi olur. Ortadaki rakamların görünür olması da önemli. Ne kadar test yaparsanız, virüslü kişi sayısı da o kadar çıkar. Bizim Berlin'de haftalık test kapasitemiz 60 bin. Türkiye de test sayılarını artırmalı” dedi.

“Türkiye riskli ülkelerden”

Kalaycı, Türkiye'ye gidilmemesi uyarısını yaparak, “Tatilimi her yıl Türkiye'de yapıyorum. Vatandaşımızın sağlığını düşünmek zorundayım. Şu dönem ‘Türkiye'de tatil yapın’ diyemiyorum. Bu pandemi dönemi, sağlık söz konusu. Hem eğlenceyi, hem tatili azaltmamız gerekiyor. Tatil yapmayacağım, Türkiye'ye de gitmeyeceğim. Robert Koch Enstitüsü riskli ülkeleri yayınladı. Risk ülkelerinde tatil yapmayı kimseye tavsiye etmem. Enstitünün belirlediği riskli ülkeler arasında Türkiye de var” ifadesini kullandı.

''Stratejimiz zinciri kırma''

Virüslü biriyle iletişime geçenlerin evde kalmasını sağladıklarını, zinciri kırdıklarını belirten Kalaycı, bu ana stratejinin halen geçerli olduğunu anlattı. İnsanların, salgının azaldığını ve yavaşladığını belirterek artık daha rahat davrandığını belirten Kalaycı, “Ancak bu doğru değil. Halen risk var. Dikkat edilmeli. Maske kullanmada, tokalaşmada artık daha dikkatli olmalıyız” diye konuştu.



Bu Haber 29.06.2020 - 10:47:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tolgas 01.07.2020 - 10:55

    Talihsiz bir açıklama.Keşke yapmasaydı.Türkiye olarak belki ilk etapta ki başarımızı sürdüremedik coronavirüs mücadelemizde ama Dilek hanımın bahsettiği kadar da riskli durumda olmadığımızı düşünüyorum.Herşeye rağmen vaka sayılarımızı düşürmeliyiz toplum olarak yorulduk bu süreçten.

  • Mustafa Avkıran 30.06.2020 - 08:06

    Türkiye sağlık konusunda özelikle de Pandemi sürecinde çok başarılıydı.Ama malesef bazı insanlar ezbere kulaktan duyma yalan yanlış söylemlere inanıyor.Gel gör ve ondan sonra konuş.Berlin ve hatta AB ülkeri çok daha kötü bu virüs yayılımında ve müdahede...

  • Murat Sahin 29.06.2020 - 11:26

    Sanki ciddiye aldınız Berlin’de yaşamasak bilmiyeceğiz o,kadar Çinli trust gezerken görmesek mart ayı başında 60 bin testmiş başıma geldi nefes darlığı yaşadım ateşimi ölçtü nabızıma baktı gittiler test felan yapmadılar italya tatile gitsin bayan kalayci

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.