Didim ve Datça’da denize sıfır arazilere imar değişikliği

Didim ve Datça’da denize sıfır arazilere imar değişikliği
Aydın’ın Didim ve Muğla’nın Datça ilçelerinde bulunan kamuya ait iki arazinin imar planı otel,günübirlik tesis alanı, otopark, cami alanı, ticaret alanı’ olarak değiştirildi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, özelleştirme kapsam ve programında bulunan çok sayıda arazinin imar planı değiştirildi.

İmar planı değiştirilen arazilerden iki tanesi ise Didim ve Datça’da bulunan denize sıfır araziler.

Buna göre, Didim’in Çamlık mahalesinde bulunan mülkiyeti TEDAŞ, TEİDAŞ ve EÜAŞ’a ait875 ada 3 ve 4 parsellerle 1676 ada 47 parseldeki arazinin imar planı, ‘’Otel Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Cami Alanı, Ticaret Alanı, Park Alanı, Kültürel Tesis Alanı, Trafo Alanı, Kumsal ve Yol’’ olarak değiştirildi.

didim turizm arazi
Didim-Çamlık'ta bulunan arazi

İmar planı değiştirilen arazilerlerden bir diğeri ise Datça’nın Datça ilçesindeki yine denize sıfır konumdaki arazi. Mülkiyeti maliye hazinesine ait 213 ada 1 parselde bulunan arazinin imar planı da ‘’Otel Alanı, Zeytinlik Alan, Trafo Alanı, Park Alanı, Otopark, Doğal Karakteri Korunacak Alan, Dere, Yol’’ olarak değiştirildi.

datça
Datça'nın Datça mahallesinde bulunan arazi

Yapılan imar planı değişikliği ile Didim’deki araziye otel, cami, ticaret alanı, otopark, günübirlik tesis; Datça’daki araziye ise otel, günübirlik tesis, park alanı ve otopark yapılabilecek. Her iki arazi de özelleştirme program ve kapsamında bulunuyor.



Bu Haber 06.04.2021 - 09:28:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Nur 28.04.2021 - 10:49

    Yapın yapın geç kaldınız mahfetmediğiniz. ağaçları kesip betona çevirmediğiniz bir oralar kalmıştı... Güzel ülkem betona döndü Allah gözünüzü doyursun ne diyim.. tek ben değilim böyle düşünen yazık içimiz acıyor...

  • Funda yıldırım 09.04.2021 - 12:42

    Lütfen yapmayın Dünyanın en güzel cennet köşesine kıymayın... Kimlere peşkeş çekeceksiniz biz aç kalır veririz para ama bu güzelim doğaya kıymayın

  • Osman Burhan ONAT 08.04.2021 - 08:24

    Yıllardır koruma altında yerleri rant karşılığı imara açmak.. Kabul edilemez.. Resmen hırsızlıktır.. Çekin elinizi Didim ve DATÇA *dan..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.