Devim Tours MICE acentelerini Bosna Hersek’e çağırıyor

Devim Tours MICE acentelerini Bosna Hersek’e çağırıyor

Devim Tours, Bosna Hersek’in turizm değerlerini MICE acentelerine tanıtmak için info tur düzenledi.


Devim Tours, Bosna Hersek’in MICE potansiyelini, Türk turizmcilere tanıtmak için çalışmalarını hızlandırdı. Ülkenin sahip olduğu turizm ürünlerini MICE acentelerine tanıtmak için info tur düzenleyen Devim Tours, bu alandaki çalışmalarını, önümüzdeki günlerde İstanbul’da düzenleyeceği etkinlikle devam ettirmeyi planlıyor.

“1,5 saat uçuş mesafesinde ve vizesiz”

Destinasyonun avantajları hakkında bilgi veren Devim Tours Başkanı Biçer, destinasyonun avantajlarını ise şöyle anlatıyor: “Bosna Hersek 1,5 saat uçuş mesafesinde ve vizesiz. Türk Hava Yollarının sadece İstanbul’dan haftada 21 uçuşu var. Bu durum tur planlarımızda esnekliğin yanında fiyat açısından da önemli avantaj sağlıyor.” İfadelerini kullandı.

“Antalya bütçesiyle, Bosna ve Belgrat’ta organizasyon yapabilirsiniz”

Bosna Hersek’in MICE segmentinde Türkiye için kaliteli ve ekonomik bir ürün olduğunu vurgulayan Biçer, “Örneğin ekim-kasım aylarında Kıbrıs ve Antalya otellerinin organizasyon takvimlerinde aşırı bir yoğunluk görüyoruz. MICE acenteleri, aynı dönemlerde, aynı bütçeyle Bosna veya Belgrad’da organizasyonlarını yapabilirler. Bosna Hersek’in, özellikle eşli bayi toplantıları için çok iyi bir destinasyon olduğunu da belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

“Fiyatlar oldukça makul”

Bosna Hersek’in tarih, kültür ve gastronomisiyle güçlü bir ürün olduğunu anlatan Biçer, “Mutfağımızın iyi olmasının yanında fiyatlarımız da oldukça makul. Örneğin İtalya’ya giden turist, bir pizza ve bir kadeh şaraba 70 euro öderken burada aynı kalitede bir pizza ve şarabı 10 euroya alabiliyor.” dedi

Devim Tours, Balkanlar’ın tamamında hizmet veriyor

Biçer, faaliyetlerine Bosna Hersek merkezli olarak devam etmelerine rağmen Balkanlar’ın her köşesinde hizmet verebilen bir altyapıya sahip olduklarının altını çizdi.  Biçer, “Bosna Hersek’te lisanslı bir tur operatörüyüz. Aynı zamanda İzmir’de, Türkiye irtibat ofisimiz olarak faaliyet gösteren A grubu seyahat acentemiz var. Her iki ülkede de partnerlerimizin karşısında resmi ve eksiksiz bir şekilde yer alıyoruz. Şirketimiz Bosna Hersek merkezli olsa da Balkanlar’ın tamamında ürün geliştirip, çözüm üretebiliyor. Hazır tur paketlerinin yanında, istenen özel turları da iş ortaklarımız için tasarlayabiliyoruz. 2017 yılında elde ettiğimiz başarılar nedeniyle Bosna Hersek devleti tarafından ödüllendirilmiş bir şirketiz. O yıl toplam 17 bin pax yapmıştık.  Bosna’ya gelen kayıtlı turistin yüzde 30’unu biz getiriyoruz. Aynı zamanda Karadağ ve Belgrad’da da ofislerimiz var.” ifadelerini kullandı.

“Balkanlar’da 11 yıllık operasyon tecrübesine sahibiz”

Bosna Hersek’i MICE destinasyonu olarak Türkiye’deki tüm acentelere tanıtmak istediklerini belirten Biçer, “Hiç mütevazi olmadan şunları söyleyebilirim, ‘Türkiye’deki acenteler, Balkanlar’da yapacakları organizasyonları tasarlayıp hayalini kursunlar; bizden de gerçekleştirmemizi istesinler...’ Balkanlar’da 11 yıllık operasyon tecrübesine sahibiz. Fuar organizasyonundan devlet törenlerine kadar her işi yaptık. 10 kişiden 10 bin kişiye kadar operasyonlara cevap verebilecek güce ve net-work’e sahibiz.” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’deki Boşnak nüfusu, Bosna’dakinden fazla”

Bosna Hersek’le Türkiye arasındaki kültürel bağların turizm açısından önemli bir potansiyel barındırdığını ifade eden Biçer “Türkiye’yle çok güçlü bağlarımız var. Bosna Hersek’te yaşayan Boşnak’tan çok daha fazlası Türkiye’de yaşıyor. 5.5 milyon civarında Boşnak kökenli vatandaşın Türkiye’de yaşadığını tahmin ediyoruz. Bu çok önemli bir potansiyel. Ayrıca sadece Boşnaklar değil, Türkiye’nin herhangi bir ilinden buraya gelen vatandaşlar da Boşnaklar kadar aramızdaki kültürel bağları hissedebiliyor. Bu durum, turizm motivasyonu açısından çok önemli bir unsur.” açıklamasında bulundu.

Bosna Hersek’te turizmi geliştirmeyi, ticaretin ötesinde bir misyon olarak gördüğünü ifade eden Biçer, Türkiye’deki tüm turizmcilere hiçbir beklenti içinde bulunmadan yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.  



Bu Haber 04.07.2022 - 12:58:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.