DEVA, Bakan Ersoy’a satın aldığı oteli sordu

DEVA, Bakan Ersoy’a satın aldığı oteli sordu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un satın aldığı otelin bulunduğu alanda bakanlık tarafından tatil köyü yapılmasına izin verildiği iddialarının yanıtlanması için TBMM’ye soru önergesi sunuldu.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum’da satın aldığı otelin bulunduğu alanda tatil köyü yapılmasına bakan sıfatıyla izin verildiği iddia edildi.  İddialar üzerine DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’ye soru önergesi sundu.

Bakan Ersoy’un şahsına ait olan Ersoy Otelcilik tarafından satın alınan otelin yanındaki 25 dönümlük arazinin Kültür Bakanlığı tarafından şirkete tahsis edilerek tatil köyü yapılmasını izin verildiği iddialarının yanıtlanmasını isteyen Yeneroğlu, Bakan Ersoy’un şu soruları yanıtlamasını istedi;

1-Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Türkbükü Oteli’ni satın aldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı olarak bu otelin çok kapsamlı bir tatil köyüne dönüştürülmesine izin verdiniz mi?

2-Sahibi olduğunuz Bodrum Türkbükü’ndeki oteli tatil köyüne dönüştürdükten sonra otel arazisinin yanındaki ormandan 25 dönümlük araziyi Kültür ve Turizm Bakanı olarak kendi otelinizin kullanımına tahsis ettiniz mi?

3-Sahibi olduğunuz oteli tatil köyüne dönüştürmenin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı olarak kendi otelinize tahsis ettiğiniz ormanda yeni otel binası yapılmasına izin verdiniz mi?

4-Kültür ve Turizm Bakanı olarak kendi mülkiyetindeki otele haksız bir menfaat sağlayarak görevini kötüye kullandığı iddia edilen şahıs hakkında, Kültür ve Turizm Bakanı olarak suç duyurusunda bulunacak mısınız?



Bu Haber 14.05.2022 - 09:02:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.