Deprem için 13 ülkede 3 milyar TL bağış toplandı

Deprem için 13 ülkede 3 milyar TL bağış toplandı

EAA, Türkiye ve Suriye’deki deprem için bir haftada 150 milyon euro bağış toplandığını açıkladı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

6 Şubat’ta Türkiye'nin güneydoğusu ve Suriye’de meydana gelen iki büyük deprem, birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu.

Dünyanın birçok yerinden, Türkiye ve Suriye'deki depreme destek gelmeye devam ediyor. Emergency Appeals Alliance (EAA); Avrupa, Japonya, Kanada ve Avustralya'daki 13 ülkeden yaklaşık 150 hayır kurumu ve kar amacı gütmeyen kuruluş aracılığıyla bağış etkinliği düzenledi.

EAA tarafından yapılan açıklamada depremden etkilenen 17 milyon kişinin insani ihtiyaçlarına odaklanıldığı belirtilirken bağışlarda bir haftada toplam 150 milyon euro (yaklaşık 3 milyar 22 milyon TL) toplandığı bildirildi.

EAA Yönetim Kurulu Başkanı ve İngiltere Afet Acil Durum Komitesi CEO'su Saleh Saeed, '' Türkiye ve Suriye'deki depremler için EAA'ya bağış yapan herkese ve gelirleri en çok ihtiyaç duyanlara aktarmak, bağışlara olabildiğince hızlı yanıt vermek için var gücüyle çalışan EAA üyelerine teşekkür ederim. Kış soğuğunda enkaz altından ayakkabısız ve montsuz çıkan depremzedelerin hikayelerini dinlemek gerçekten üzücüydü. Onların ve ailelerinin ne zorluklar yaşadıklarını anlayabilmemiz çok zor. Ancak bağışlardan edindiğimiz gelirler üyelerimiz ve yerel partnerlerimiz aracılığıyla ihtiyacı olanlara dağıtılacak.'' açıklamasını yaptı.



Bu Haber 16.02.2023 - 10:10:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.