Deprem felaketinden etkilenen Gaziantep’te 18 katlı otel projesine onay

Deprem felaketinden etkilenen Gaziantep’te 18 katlı otel projesine onay

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen Gaziantep’te 18 katlı otel projesine onay verildi.


Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremlerin ardından her ne kadar yatay mimariyle devam edileceği ifade edilse de dikey mimari yapılara bir bir onay veriliyor.

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’da 11 katlı otel projesine onay verilmiş yine Şanlıurfa ve Gaziantep’te 24 ve 18 katlı otel projelerinin onay beklediği öğrenilmişti.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Gaziantep’teki 18 katlı otel projesine onay verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunan şirket, Gaziantep Valiliğinden “Çevresel etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı aldı.

OSKA İnşaat, Gaziantep’in Şahintepe ilçesinde 2 milyon TL değerindeki otel projesi için haziran ayında ÇED başvurusunu yaptı. Başvuru dosyasının incelenmesinin ardından yaklaşık bir ay sonra projeye “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Bu kararla birlikte deprem bölgelerinden olan Gaziantep’te 2 bodrum kat, 1 zemin kat ve 18 normal kat olmak üzere toplam 21 kattan oluşacak olan otel projesi gerçekleştirilecek. 238 odalı olması planlanan projede 450 kişilik büyük salon, 50 kişilik küçük salon ve benzeri sosyal alanlar yapılacak.

Şanlıurfa’da da Ömer Bucak İnşaat tarafından yapılması planlanan 24 katlı otel projesi için geçen aylarda ÇED süreci başlatılmıştı. 402 milyon 931 bin TL değerindeki projeye onay verilmesi durumunda bölgeye 248 odalı otel inşa edilecek. Bu otel de zemin altı 2 kat, zemin kat, asma kat ve asma kat üstü 24 kat artı teras olarak planlandı.



Bu Haber 14.08.2023 - 18:10:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.