Deprem bölgesinde sel felaketi, çok sayıda ölü ve kayıp var

Deprem bölgesinde sel felaketi, çok sayıda ölü ve kayıp var

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgede şimdi de sel felaketi yaşanıyor.


6 Şubatta meydana gelen deprem felaketinin ardından etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle bölgedeki birçok ili sel vurdu. Sel nedeniyle birçok kişi kaybolurken 11 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Deprem bölgesinde koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Adıyaman’ın Tut ilçesinde, bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan CNN muhabiri Samet Güner, aranan 4 kişiden birinin daha cansız ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Şanlıurfa’da 4 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa'da kentin simgesi Balıklıgöl taştı, çok sayıda ev ve araç su altında kaldı. Kent merkezindeki köprülü Abide Kavşağı'nın altında araçlarıyla ilerlemeye çalışanlar ile itfaiye ekibinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin sel sularına kapıldığı belirtilirken, dalgıçlar bölgede arama kurtarma çalışması yapıyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül CNN'e yaptığı açıklamada "Su altında insanlarımız var onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Şu anda yetişmekte zorluk çekiyoruz. Arama kurtarma çalışmaları sırasında İtfaiye erlerimizin kullandığı bot alabora oldu, 1 itfaiye eri kurtarıldı, diğerlerinden haber alınamıyor. Sel felaketinde 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var. Helikopterlerle alınacaklar var. Durum kontrolümüz altında. Çevre illerden de destek var. Can kaybının artacağına dair endişemiz var. Şehrin farklı yerlerinde dalgıçlar arama yapıyor" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın Tandoğan Mahallesinde bulunan bir apartmanın bodrum katındaki dairede 5 kişinin daha cansız bedenlerine ulaşıldığı öğrenildi.

Malatya'da ise çok sayıda çadırı su bastığı öğrenildi.

Süleyman Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var. Buradaki çalışmalar valilerimiz, jandarma komutamız, bölge müdürlerimiz burada. Yollar açık, elektrik, su var. Tedbirlerimiz ve uyarılarımız devam ediyor. Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var" ifadelerine yer verdi.



Bu Haber 15.03.2023 - 16:59:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.