DENTUROD: Denizli’ye yeni, nitelikli bir müze açılmalıdır

DENTUROD: Denizli’ye yeni, nitelikli bir müze açılmalıdır

Çok uzun süredir gündemde olan bir türlü hayata geçirilemeyen Denizli’de kapsamlı ve nitelikli yeni bir müze açılması ile ilgili Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği DENTUROD’dan açıklama geldi.


Müzelerin dünya mirasının korunduğu yerler olduğunu belirten DENTUROD, Denizli’nin de sahip olduğu kültürel değerleri korumak, bugünü yarına bırakabilmek, depolarda bekletilen eserleri sergileyebilmek adına Denizli’ye bir müze açılmasının gerekliliğine değindi. 

Ayrıca Türk toplumunda sözlü iletişimin daha güçlü olduğuna değinen DENTUROD, Anadolu’da doğup büyüyen gençlerin kültür ve değerleri korumasına destek olmak için yeni bir müzenin gerekli olduğunu belirtti.

DENTUROD AÇIKLAMASINDA PLANLADIKLARI MÜZENİN DETAYLARINI ANLATTI

DENTUROD, yapılacak müzenin sadece tarihi eserleri koruyan ve sergileyen bir bina olmasından çok, günlük yaşamda da hemşerilerimizi, öğrencilerimizi, gençlerimizi kucaklayabilecek nitelikte tasarlanması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Eserlerin sergilendiği alanlar dışında, kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapabilecek sergi, konferans, konser salonu gibi alanlarının olması gerektiğini bu müzenin sanal müze, dokunulabilir müze, mobil müze gibi türleri de bünyesinde barındıran bir yapıda hizmet vermesi gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Nasıl ki yaz aylarında Antalya’da Aspendos’ta konserler, gösteriler düzenlenebiliyorsa, Denizli’De yapılacak müze alanı içerisinde de konserler, gösteriler, sergiler düzenlenebilecek bir alan tasarlanmasının ve faaliyete geçirilmesinin, beklentileri arasında yer aldığını ekledi.

DENTUROD olarak önerilerinin, Pamukkale Ankara kavşağında yer alan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ait arsanın ivedilikle bu minvalde değerlendirilmesi yönünde olduğunu anlatırken, lokasyon olarak şehre ve Pamukkale, Laodikya antik kentlerine yakınlığı,  sadece turistlerin değil, vatandaşların, okulların kolaylıkla ulaşmasına imkan sağlayacağını belirtti.



Bu Haber 10.12.2018 - 15:03:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.