Denizaltıyla Titanik’e turistik geziye giden 5 kişi nasıl öldü?

Denizaltıyla Titanik’e turistik geziye giden 5 kişi nasıl öldü?

Emekli Deniz Kurmay Albayı Ali Türkşen, Titanik’e turistik gezi düzenlediği sırada kaybolan ve enkazına ulaşılan denizaltının basınç nedeniyle içe doğru bükülerek parçalara ayrıldığını, içindeki insanların da ezilerek hayatlarını kaybettiklerini söyledi.


Emekli Deniz Kurmay Albayı Ali Türkşen, geçtiğimiz günlerde Titanik’e düzenlediği gezi sırasında kaybolan ve bu sabah enkaz parçalarına ulaşılan OceanGate firmasına ait Titan denizaltısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Araçta, OceanGate Yönetim Kurulu Başkanı Stockton Rush ile birlikte Pakistanlı iş insanı Şehzade Davut ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman, İngiliz iş insanı Hamish Harding ile Titanik uzmanı Paul-Henri Nargeolet olmak üzere 5 kişi bulunuyordu.

Cumhuriyet TV’den Ebru Birçak Edebali’nin sorularını yanıtlayan Türkşen, denizaltında nasıl bir patlama yaşandığı ve araçta bulunan 5 kişinin ölüm nedenleri hakkında bilgi verdi.

Aracın Titanik’in bulunduğu 3 bin 800 metre derinliğe varmadan çok öncesinde basınç nedeniyle içe doğru büküldüğünü ve içindekilerin ezilerek hayatını kaybettiğini açıklayan Türkşen şu açıklamalarda bulundu:

“OceanGate firmasının daha önce dalış yaptıklarıyla ilgili uluslararası bir sertifika alma konusunda yetersiz kalmaları ve göz göre göre güvenlik önlemlerini tam almadan çıktıkları ortada. Daha önce Titanik filminin yönetmeni David Camaron, kendi yaptığı ve uluslararası sertifikalarını aldığı mini denizaltı ile Mariana Çukurunda 11 bin metre derinliğe kadar indi. Demek ki 3 bin 800 metre bu araca fazla geldi.

Aslında patlama dedikleri şey içine göçme. ‘Implosion’ olarak tanımlanıyor. Bir teneke kutu meşrubatı dışarından iki elinizle sıkıştırmak gibi içe doğru göçüyor. Bu çok yüksek basınçtan kaynaklı meydana geliyor. Denizaltındaki 5 yolcu ezilerek hayatını kaybetti. Araç seyir sisteminde ya da güç ünitesinde bir arıza çıkması sonucu gidip dibe oturmamış. Çok öncesinden patlamış ve 5 parçaya ayrılmış. O parçalara şu anda ulaşıyorlar. Ufak parçaları çıkartmaya çalışacaklar ama  insan bulmak mümkün müdür bilemiyorum tamamen ezilmişler çünkü.

Şimdi 3 bin 800 metre dediğiniz rakam çok ciddi bir rakam. Nükleer denizaltılar bile 600 metrede çalışabiliyor ve bin metre de bu şekilde eziliyorlar. Ciddi tedbirler alınarak gidilmesi gerekiyor. Söylemlere bakıldığında çok da dikkate almadan yolculuğa çıkmışlar ve maalesef göz göre göre kaza gelmiş. “



Bu Haber 23.06.2023 - 15:01:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.