Demirtaş ve Yüksekdağ da dahil 9 HDP milletvekili tutuklandı

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 9 milletvekili tutuklandı.


Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dün gece HDP'nin 15 milletvekili hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Aralarında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 11 milletvekili polis tarafından gözaltına alındı.
 
Demirtaş ve Yüksekdağ daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Demirtaş, kararın üstüne avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, "Ben ve arkadaşlarım bu hukuksuz sivil darbeye karşı her yerde ve her aşamada dimdik durmaya devam edeceğiz" dedi. Figen Yüksekdağ Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne, Demirtaş ise Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.
 
HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encu de tutuklandı. (BBC Türkçe)



Bu Haber 05.11.2016 - 08:03:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.