Delphin Hotels, Bentour'daki hisselerini yüzde 28'e çıkardı

Delphin Hotels, Bentour'daki hisselerini yüzde 28'e çıkardı
Türkiyeli oteller, Bentour Reisen’daki hisselerini artırıyor. Stone Group Hotels, Bentour Reisen’ın yüzde 10’luk hissesini satın alırken, Delphin Hotels’in de hisselerini artırdığı ifade ediliyor.


TurizmGüncel

Stone Group Hotels, İsviçre merkezli tur operatörü Bentour Reisen’ın yüzde 10’luk hissesini satın aldı. 

Stone Group'un, aralarında Adam & Eve ve Royal Dragon ve Royal Taj Mahal gibi otellerin de bulunduğu 6 oteli var. Konuya dair bir açıklama yapan Bentour CEO’su Deniz Uğur, bu ortaklık ile beraber, Bentour’un bu otellerde daha büyük kontenjanlara sahip olmayı garanti altına aldığını ifade etti. 

DELPHIN, HİSSESİNİ YÜZDE 28'E ÇIKARDI

Öte yandan, Bentour’un yüzde 18’lik hissesini elinde bulunduran Delphin Hotels, hisse oranını yüzde 28’e çıkardı. 

Türk Rivierası’nda 7 oteli bulunan Delphin Hotels, 2007’den beri Bentour’da hisse sahibi. 

'BU TÜR ORTAKLIKLAR ÖZELLİKLE BÖYLE ZOR ZAMANLARDA ÇOK ÖNEMLİ'

Alman seyahat dergisi fvw’ye açıklamalarda bulunan Deniz Uğur, ''Stone Group ve Deplhin Hotels’in güvenilir ve güçlü partnerler olarak görüyoruz. İki şirket de Bentour olarak çok iyi pazarlayabileceğimiz ürünlere sahip.’’  dedi. Bentour Kurucusu Kadir Uğur ise, ‘’Bu tür ortaklıklar özellikle böyle zor zamanlarda çok önemli. Bu ortaklık sonucu sağlanacak portföy genişlemesi ve maliyet optimizasyonu ile başarılı işler yapacağımıza inanıyorum.’’ şeklinde konuştu.

Bentour’un, Türkiye’ye dönük talepteki büyük düşüşe rağmen, Kıbrıs, İspanya, Portekiz ve Yunanistan gibi destinasyonlara yönelerek gelirlerini sabit tutmayı başardığını ifade eden Deniz Uğur, bu alternatif destinasyonların şu anda tur operatörünün gelirlerinin yüzde 30’unu oluşturduğunu söyledi.
 
Bentour, geçtiğimiz yıl yüzde 9.5’lik kayıp yaşayarak 86 milyon euro gelir etmiş; müşteri sayıları da aynı oranda düşüşle 100 bine gerilemişti. 
 



Bu Haber 07.04.2016 - 10:57:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.