Davut Çetin Antalya’nın turizmdeki kaybını açıkladı

Davut Çetin Antalya’nın turizmdeki kaybını açıkladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, pandemiyle geçen son iki yılda Antalya’nın turizmde yaşadığı kaybı açıkladı.


18 milyon turist, 6 milyar dolar gelir kaybı yaşadık”

ATSO’nun Ocak ayı olağan meclis toplantısında konuşan Davut Çetin pandemide Türkiye’de en büyük ekonomik kaynı Antalya’nın yaşadığını söyledi. Çetin, “Geçen yıl turizmde ancak 2019’un yüzde 60’larına geldik. 2019’a göre turist ve gelir kaybını hesaplarsak 2 yılda 18 milyon turist kaybımız var. Antalya’nın bir turistten karı 300 dolar olsa iki yılda 6 milyar dolar kayıp demektir. Biz pandemi başında 2020’de 20 milyar lira civarında kaybımız olacak demiştik. Buna 2021’i eklerseniz, o dönemin döviz kurunu ve enflasyon farkını dikkate alırsanız bu civarda bir kaybımız var. Pandemi nedeniyle turizmdeki bu kayıp, normal bir şehir için öldürücü olurdu. Fakat Antalya ayakta kaldı. Ben verilere göre konuşuyorum, bu nedenle olumsuz bir durumu da olumlu bir durumu da veriye bağlı olarak söylüyorum’’ dedi.

Turizmde yatırım iştahı yeniden arttı”

Antalya’nın turizmde Türkiye performansının üzerine çıktığını kaydeden Çetin, “Turizmde 2019’un yüzde 60’ında kalmamıza ve daha fazla gelir kaybına rağmen, son aylarda turizmde yatırım iştahının tekrar arttığını görüyoruz. Geçen yıl ve bu yılın başlarında turizmde ve sanayide yatırım azalırken tarımda yatırım patlaması olmuştu. Son aylarda turizmde yatırım teşvik belgeleri tekrar çıkışa geçti ve tarım ikinci sıraya geriledi. Demek ki, finansman sorunu olmasa, uygun yatırım kredisi olsa yatırım cephesi de toparlanacaktır.” diye konuştu.



Bu Haber 26.01.2022 - 15:41:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sayın Başkan

    Biz Ne Yaptık! 29.01.2022 - 11:13

    Sayın Başkan, Atso Olarak Biz Ne Yaptık! Önce kendimiz ne yapabiliriz? Elimizdeki Devasa Kaynakları Nasıl Antalya Turizmini Canlandırmak İçin Kullanırız Bunu Düşünelim. Turizmin İyi olması demek 1000 lerce yan iş kollarını hareketlendiriyor. Yurt dışında ne gibi reklam çalışmalarımız var? TOBB devreye sokularak TOBB gücü ile Ülkemizin tanıtımına Katkı sağlanmalıdır. Antalya Tanıtım Vakfı devreye sokularak cıddı reklamlar yapılmalıdır. Yurt dısında reklam calısması yapan otellere su destek verılebılır sız reklam verın reklamların ıcerıgınde ulkenın turızm alanları ıle ılgılı gorsellerı de paylasın bız sıze destek olalım deyın

  • ATSO TURİZM İÇİN NE YAPTI

    ATSO TURİZM İÇİN NE YAPTI 27.01.2022 - 12:13

    ATSO VE SAYIN DAVUT ÇETİN TURİZM İÇİN NE YAPTI? TURİSTLERİ ŞEHİR MERKEZİNE ÇEKEBİLMEK İÇİN NE YAPTI? YAZ AKŞAMLARI ŞEHİR MERKEZİNDE TURİSTLERİNDE KATILACAĞI YABANCI ŞARKICILARINDA OLACAĞI Bİ TURİZM TAKVİMİ YAPMALI. ÖRNEK HAZİRANDA CUMA CUMARTESİ PAZAR GÜNLERİ KARAOĞLAN PARKINDA YENI YAPILAN PARKTA KONSERLER ETKINLIKLERE SPONSOR DESTEK OLABILIR. BU SEHIRDEN ALDIKLARI AIDATLAR ILE NE YAPIYORLAR? DUVAR BOYAMAK ILE TURIST CEKILMEZ? TURISTIN SEHIR MERKEZINDE ZAMAN HARCAYACAGI BIR ETKINLIK YAPILMALIDIR.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.