Datça'daki 4 arazinin TOKİ'ye devrine mahkme dur dedi

Datça'daki 4 arazinin TOKİ'ye devrine mahkme dur dedi
Mahkeme, Datça'daki 4 kıymetli arazinin TOKİ'ye devredilmesine ilişkin yürütmeyi durdurdu.

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Datça'nın Datça Mahallesi'nde bulunan 4 arazinin TOKİ'ye devredilmesine oy birliği ile dur dedi.

CHP’li Datça Belediyesi’nin devir işleminin iptaline yönelik açtığı davada mahkeme, arazilerin TOKİ tarafından satıldığını anımsatarak “Üzerinde yapılaşmaya gidilebilir. Telafisi güç zararlar doğabileceği açıktır” ifadelerini kullandı.

Datça Mahallesi’nde hazineye ait 11 bin metrekare büyüklüğünde 2 konut, park ve yol alanı ile İskele Mahallesi’ndeki 6 bin 755 metrekare büyüklüğünde 2 konut, park ve yol alanı TOKİ'ye devredilmiş ve TOKİ de arazileri satışa çıkarmıştı.

Datça Belediyesi iki ayrı dava açtı

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'n haberine göre Datça Belediyesi devir ve satış işleminin iptali için 2 ayrı dava açtı. İlçe belediyesinin devir işleminin iptaline ilişkin hazırladığı dava dilekçesinde söz konusu arazilerin Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Alanı’nda bulunduğuna dikkat çekilerek TOKİ’ye devredilemeyeceği ifade edildi. TOKİ’nin de araziler üzerinde konut projesi oluşturulmadan 3. kişilere arazileri satmasının kanunda belirtilen amaca uygun olmadığına dikkat çekildi. Dilekçede taşınmazların hazine tarafından satılması durumunda ilgili kanuna göre satış bedelinden yüzde 30 oranında belediyeye pay verilmesi gerektiği vurgulanarak bunun önüne geçebilmek için satışın TOKİ tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Telafisi güç zararlar doğabilir’

Davaya bakan Muğla 2. İdare Mahkemesi, söz konusu arazilerin 3. kişilere satışının yapıldığını belirterek “Üzerinde yapılaşmaya gidilebilecek olması gibi hususlar gözetildiğinde, dava sonuçlanıncaya kadar işlemin uygulamaya devam etmesi halinde telafisi güç zararlar doğabileceği açıktır” ifadelerini kullandı. Mahkeme, 13 Şubat’ta devir işleminini yürütmesinin durdurulmasına oybirliğiyle karar verdi. TOKİ ve Muğla Valiliği’nin karara ilişkin itirazı da oybirliğiyle reddedildi. Belediyenin açtığı satış iptali davası ise sürüyor.



Bu Haber 21.04.2020 - 14:42:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.