Dalaman’a gelecek İngiliz turist sayısı belli oldu

Dalaman’a gelecek İngiliz turist sayısı belli oldu
İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasının ardından, 23 Eylül itibariyle İngiliz turistler Antalya ve Dalaman’a gelmeye başladı.


Antalya ve Dalaman 23 Eylül’den itibaren yeniden İngiliz turistleri ağırlamaya başladı. Yasağın kalktığı 23 Eylül’den itibaren İngiltere’den kalkış yapan uçaklar Antalya ve Dalaman havalimanlarına inmeye başladı.

Cengiz Topçu: Ekim sonuna kadar 60 bin turist gelecek

İngiltere’nin Birmingham kentinden havalanan ilk uçak, 129 yolcusuyla Dalaman Havalimanına iniş yaptı. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, 23 Eylül’de 10 İngiltere’den 10 uçak daha geldiğini, eylül sonuna kadar gelecek uçak sayının ise 376 olduğunu bildirdi. Ayaz, ekim sonuna kadar İngiltere’den Dalaman’a 60 bin yolcu geleceğini ifade etti. Cengiz Tuğrul Ayaz, “Ama hedefimiz kasıma uzatmak. Kasım 15'ine kadar uzatabildiğimiz takdirde güzel bir sezon kapanışı olacak.” diye konuştu.

İngiliz golfçüler Antalya’ya gelmeye başladı

23 Eylül Perşembe günü İngiltere’nin değişik havalimanlarından kalkış yapan uçaklar Antalya Havalimanına da inmeye başladı. Havalimanına ilk inişi East Midlands Havalimanı'ndan kalkış yapan 90 yolculu uçak yaptı. 23 Eylül gece yarısına kadar İngiltere’den 4 uçak ile 500’den fazla turistin daha Antalya’ya geldiği öğrenildi. Antalya’ya gelen İngiliz turistlerin golf malzemelerinin olması dikkat çekti.



Bu Haber 24.09.2021 - 10:09:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.