Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük planını açıkladı, turizm için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük planını açıkladı, turizm için ne dedi?
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıkladı. Yeni dönemde turizmde çok büyük atılımların gerçekleştirileceğini söyleyen Erdoğan, 'Daha büyük sıçramaların altyapısını planlıyoruz' ifadelerini kullandı...


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıkladı. Planda, ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer aldı.



'SÜRPRİZLERİMİZ VAR'

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine sektörün içinden, tecrübeli bir ismin geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, gelecek dönemde açıklayacakları yeni süprizlerinin de olduğunu kaydetti.
 
Turizm alanında elde edilen başarılı sonuçların son dönemde yaşanılan talihsiz hadiselerle bir parça gölgelendiğini ancak bu sürecin sektörün de gayretleriyle aşıldığını ifade eden Erdoğan, “Sektörde geçtiğimiz yıldan itibaren başlayan toparlanma bu yıl adeta bir patlamaya dönüştü.” dedi.
 
'DAHA BÜYÜK SIÇRAMALARIN ALTYAPISINI HAZIRLIYORUZ'
 
100 günlük icraat programı kapsamında turizmde yeni pazarlara açılacaklarına işaret eden Erdoğan, Türkiye’nin nüfus ve ekonomi olarak dünyanın en büyük gücü haline gelen Çin pazarındaki payını artırmak için eylem planı hazırladıklarını ve turizm yatırımlarını geliştirmeye yönelik projelerle daha büyük sıçramaların altyapısını kurduklarını söyledi.  
 
'İSTANBUL MÜZE FAKİRİ'
 
İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin ihalesini sonuçlandırarak, bu önemli projeyi bir an önce tamamlamak için gereken adımları attıklarını ifade eden Erdoğan, Rami Kışlası’nı kütüphaneye dönüştürmek üzere, birinci etabındaki fiziki gerçekleşmeyi yüzde 45’e çıkarttıklarını kaydetti.
 
Kuleli Askeri Lisesi’nin müzeye dönüştürülmesi için gereken rölöve projelerinin de tamamlanacağını hatırlatan Erdoğan, İstanbul’un müze fakiri olduğunu söyleyerek, "Bu adımları bunun için atıyoruz" dedi. 

'DEVAM EDEN PROJELERİ DE TAMAMLAYACAĞIZ'
 
Gelecek dönemde bu yeni süprizleri paylaşırken bir taraftan da sürdürdükleri projeleri bitirmiş olacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuçlandırılacak çalışmalarla ilgili olarak şöyle devam etti:
 
“Bu dönemde 30 kütüphaneyi millet kıraathanesine dönüştürme işini bitiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışında devam eden 9 restorasyon çalışmamızı nihayete erdiriyoruz. İstanbul’da kültürel mirasımızı korumaya yönelik 14 projeyi daha tamamlıyoruz. Şanlıurfa’daki Göbeklitepe Örenyeri’ni ziyarete açıyoruz. Muhteşem bir yer olan Göbeklitepe’nin resmi açılışını bizzat yapacağım gidip görmenizi tavsiye ediyorum. İzmir-Bornova, Sinop ve Tekirdağ’daki üç yeni kültür merkezinin inşaasını bitiriyoruz. Bosna Hersek’teki Sokullu Mehmet Paşa (Drina) Köprüsü’nün restorasyonunu bitiriyoruz. Kırgizistan’daki Dostluk Hastanesi’nin inşaatını tamamlıyoruz.”      
 

 
'TÜRKİYE MARKASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise toplantının ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
 
“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu güzel ülkeyi her alanda bir marka haline getirmek için hükümetimizin ilk 100 Günlük İcraat Programı ve 2023 hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışacağız. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”
 



 


Bu Haber 03.08.2018 - 18:33:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.